28/08/2020 28/08/2020 Αύριο τιμάται πρώτη φορά η μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού μετά την  αγιοκατάταξή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 9 Μαρτίου 2020. Σήμερα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Καθολικό της Μονής χοροστατούντος του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ του Βατοπαιδινού. Τον Δεξιό χορό πλαισίωσε ο...
28 Αυγούστου, 2020 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2020 - 21:35

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού

Διαδώστε:
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού

Αύριο τιμάται πρώτη φορά η μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού μετά την  αγιοκατάταξή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 9 Μαρτίου 2020. Σήμερα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Καθολικό της Μονής χοροστατούντος του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ του Βατοπαιδινού. Τον Δεξιό χορό πλαισίωσε ο πρωτοψάλτης κ. Χασσανίδης Ιωάννης της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και ο ιεροψάλτης κ. Πρόδρομος Τσερβένης με τη συνοδεία βατοπαιδινών πατέρων. 

Η μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή τιμάται όλως ιδιαιτέρως στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου όπου το βράδυ θα τελεστεί Μικρή Ιερά Αγρυπνία και το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την παρουσία αγιορειτών πατέρων και πολλών ιερέων από όλα τα μέρη της Ελλάδος που προσήλθαν για να συμμετάσχουν στην Πανήγυρη.

Δείτε φωτογραφίες από τον Εσπερινό: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων