24/04/2019 24/04/2019 Στο Μυστικό Δείπνο αναφέρεται σε επίκαιρο άρθρο του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: “Επάνω στο υπερώο, μέσα στην γαλήνη της νύχτας, γίνεται ένα τραπέζι ξεχωριστό, μοναδικό. Ένα τραπέζι «μυστικό». Μαζεμένοι οι μαθητές γύρω από τον Διδάσκαλό τους. Ένα τραπέζι, στο οποίο ακούγονται λόγια μοναδικά και σωτήρια. «Λάβετε...
24 Απριλίου, 2019 - 21:20

Αρχιμ. Βαρθολομαίος: “Ένα τραπέζι, στο οποίο ακούγονται λόγια μοναδικά και σωτήρια”

Διαδώστε:
Αρχιμ. Βαρθολομαίος: “Ένα τραπέζι, στο οποίο ακούγονται λόγια μοναδικά και σωτήρια”

Στο Μυστικό Δείπνο αναφέρεται σε επίκαιρο άρθρο του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: “Επάνω στο υπερώο, μέσα στην γαλήνη της νύχτας, γίνεται ένα τραπέζι ξεχωριστό, μοναδικό. Ένα τραπέζι «μυστικό». Μαζεμένοι οι μαθητές γύρω από τον Διδάσκαλό τους. Ένα τραπέζι, στο οποίο ακούγονται λόγια μοναδικά και σωτήρια.

«Λάβετε φάγετε…». Τι είναι αυτό που μας δίνει να φάμε και ποιος είναι Αυτός που μας το δίνει; Ο Ίδιος απαντά: «αυτό είναι το Σώμα Μου». Συνεχίζει πάλι Αυτός να μιλά: «Πίετε εξ αυτού πάντες… Τι είναι πάλι αυτό που μας προσφέρει να πιούμε; «Ατό είναι το αίμα Μου…» λέει ο Ίδιος. Λόγια ουράνια, που ξεχειλίζουν αγάπη από Αυτόν που μας αγάπησε όσο κανείς άλλος, μοναδικά και τέλεια.

Είναι η στιγμή που μας «παραδίνεται» πριν τον παραδώσουμε. Είναι η στιγμή που γίνεται ένα μαζί μας, με την βρώση και την πόση του Σώματος και του Αίματός Του! Σ’ αυτό το τραπέζι μας καλεί όλους, να παρακαθίσουμε και μας προσφέρεται ο Ίδιος ως ουράνια τροφή για να ζήσουμε αιώνια.

Όλα γίνονται ουράνια, μυστικά, γεμάτα αγάπη και είμαστε όλοι προσκεκλημένοι σ’ αυτήν την τράπεζα, από την οποία κανείς δεν φεύγει πεινασμένος, αλλά όλοι γεμάτοι τροφή ουράνια, γεμάτοι Χριστό! Καλή Ανάσταση!”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων