17/07/2019 17/07/2019 Η Αγιορείτικη Φωτοθήκη της ιεράς μονής Σιμωνόπετρας Αγίου Όρους σε συνεργασία με το Ξενοδοχείο Varos Village Hotel & Residences, με μεγάλη χαρά και τιμή, ανακοινώνουν την παρουσίαση της Έκθεσης Φωτογραφιών και Χαλκογραφιών του Αγίου Όρους, στον πολυχώρο «Πολιτεία» του Ξενοδοχείου, στη Λήμνο, απο τις 10/06/2019 έως και τις 10/09/2019. Η εκλεκτή αυτή, παγκόσμιας εμβέλειας Έκθεση,...
17 Ιουλίου, 2019 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2019 - 9:47

Άθως και Λήμνος: “Η χιλιόχρονη σχέση τους”

Διαδώστε:
Άθως και Λήμνος: “Η χιλιόχρονη σχέση τους”

Η Αγιορείτικη Φωτοθήκη της ιεράς μονής Σιμωνόπετρας Αγίου Όρους σε συνεργασία με το Ξενοδοχείο Varos Village Hotel & Residences, με μεγάλη χαρά και τιμή, ανακοινώνουν την παρουσίαση της Έκθεσης Φωτογραφιών και Χαλκογραφιών του Αγίου Όρους, στον πολυχώρο «Πολιτεία» του Ξενοδοχείου, στη Λήμνο, απο τις 10/06/2019 έως και τις 10/09/2019.

Η εκλεκτή αυτή, παγκόσμιας εμβέλειας Έκθεση, παρουσιάζεται στη Λήμνο για πρώτη φορά, ως επιλεγμένος σταθμός ενός ταξιδιού παγκόσμιων παρουσιάσεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βρυξέλλες, Μόσχα, Βελιγράδι, Μπουργκάς, Βηρυτό, Βενετία κ.α.). Αποτελείται από 50 πίνακες, εκ των οποίων το πρώτο μέρος καταλαμβάνουν Φωτογραφίες από το Άγιον Όρος και το δεύτερο μέρος Χαλκογραφίες.

Η φωτογραφική ενότητα περιλαμβάνει: Πρόσωπα του Αγίου Όρους και Γεγονότα από την ιστορία του Αγίου Όρους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι οι περισσότερες φωτογραφίες προέρχονται από γυάλινες πλάκες, οι οποίες στην πρώιμη φάση της ιστορίας της φωτογραφίας αποτελούσαν τα «αρνητικά».

Η ενότητα των Χαλκογραφιών ή αλλιώς Χάρτινων Εικόνων περιλαμβάνει: Απεικονίσεις Μονών και Σκητών του Αγίου Όρους, καθώς και Εικόνες Αγίων.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στον κόσμο και στους επισκέπτες της Λήμνου και αποτελεί το πρώτο βήμα ανάδειξης της χιλιόχρονης σχέσης του Άθω με τη Λήμνο. Μια σχέση που προβάλλει μια πολύ σημαντική πτυχή της φυσιογνωμίας και ιστορίας του νησιού.

 

πηγή:https://gr.euronews.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: , ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων