23/04/2021 23/04/2021 Μια σειρά CD με ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, στο οποίο ψάλλει χορός Βατοπαιδινών πατέρων, κυκλοφορούν από τις Μουσικές Εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου σε συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης. H επιτελούμενη συστηματική μουσική σπουδή που συνδυάζει τη γνώση της γραπτής και την εμπειρία της προφορικής ψαλτικής παράδοσης αποτελεί τη βάση της...
23 Απριλίου, 2021 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2021 - 14:34

CD: Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας από το χορό Βατοπαιδινών Πατέρων

Διαδώστε:
CD: Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας από το χορό Βατοπαιδινών Πατέρων

Μια σειρά CD με ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, στο οποίο ψάλλει χορός Βατοπαιδινών πατέρων, κυκλοφορούν από τις Μουσικές Εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου σε συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

H επιτελούμενη συστηματική μουσική σπουδή που συνδυάζει τη γνώση της γραπτής και την εμπειρία της προφορικής ψαλτικής παράδοσης αποτελεί τη βάση της κοινής προσπάθειας των Πανεπιστημιακών Eκδόσεων Kρήτης και της Mονής έτσι ώστε να καλυφθεί ένα κενό στη δισκογραφία, με τη δημιουργία ενός CD για κάθε ημέρα της Mεγάλης Eβδομάδος.

Oι εκδόσεις αυτές περιέχουν όλες τις κλασικές συνθέσεις των μεγάλων μελοποιών για τα Άγια Πάθη, ψαλλόμενες κατά τον παλαιό αγιορείτικο τρόπο (με κανονάρχημα, απηχήματα, αντιφωνικά κ.λπ.

Για να παραγγείλετε τα CD μπορείτε να επισκεφτείτε τα παρακάτω link.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων