28/09/2023 01/02/2024 Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο, το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας τίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κοζάνη από  σήμερα  28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2023.  Το Θεομητορικό Κειμήλιο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. Στο εντυπωσιακό...
28 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2024 - 19:43

Δείτε το βίντεο με την έξοδο της Αγίας Ζώνης από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Δείτε το βίντεο με την έξοδο της Αγίας Ζώνης από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο, το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας τίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κοζάνη από  σήμερα  28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2023.  Το Θεομητορικό Κειμήλιο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Στο εντυπωσιακό βίντεο μπορείτε να δείτε την κατανυκτική έξοδο της Αγίας Ζώνης από την Αθωνική Πολιτεία, η οποία έγινε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Διαβάστε για το θέμα:

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Στα προπύλαια του Ι.Ν των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης κλήρος και λαός έκλιναν ευλαβικά το γόνυ στην Τιμία Ζώνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η Κοζάνη υποδέχεται με δέος και κατάνυξη την Αγία Ζώνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξήλθε του Αγίου Όρους η Αγία Ζώνη

Αμέσως μετά οι Βατοπαιδινοί πατέρες θα κομίσουν την Αγία Ζώνη στα Ιωάννινα προς ευλογία του Χριστεπώνυμου πληρώματος.

 

Στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στον ναό του Αγίου Παϊσίου, στην Κιάφα θα έρθει η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου.

Σύμφωνα με Ανακοίνωση της Μητρόπολης Ιωαννίνων, η υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου, στις 17:00, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου, στην Κιάφα.

Μετά την υποδοχή θα ακολουθήσει Δοξολογία και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Το θεομητορικό κειμήλιο θα παραμείνει στον ναό του Αγίου Παϊσίου έως το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων