04/05/2020 05/05/2020 Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό. Από την Αυστραλία, την Αμερική, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αφρική, ιερείς και λαϊκοί άκουσαν τον πνευματικό λόγο του Γέροντα και του απηύθυναν ερωτήσεις. Παρακολουθήστε το πρώτο μέρος της διαδικτυακής αυτής σύναξης. Τα άλλα δύο μέρη θα προβληθούν αύριο Τρίτη...
04 Μαΐου, 2020 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2020 - 8:51

ΔΕΙΤΕ: Β’ Διαδικτυακό Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Εφραίμ

Διαδώστε:
ΔΕΙΤΕ: Β’ Διαδικτυακό Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Εφραίμ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό. Από την Αυστραλία, την Αμερική, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αφρική, ιερείς και λαϊκοί άκουσαν τον πνευματικό λόγο του Γέροντα και του απηύθυναν ερωτήσεις.

Παρακολουθήστε το πρώτο μέρος της διαδικτυακής αυτής σύναξης. Τα άλλα δύο μέρη θα προβληθούν αύριο Τρίτη 5 Μαΐου και μεθαύριο Τετάρτη 6 Μαΐου

Ο γέροντας Εφραίμ στην διαδικτυακή αυτή σύναξη, μίλησε για τους Αγίους, την εν Χριστώ ζωή και για τους πειρασμούς που μας ξυπνούν στην ζωή μας, ενώ αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας που ξαναγεννά τον άνθρωπο.
«Η ανάσταση του Χριστού δεν έγινε μια φορά και τελείωσε» σημείωσε ο Γέροντας Εφραίμ, ενώ τόνισε ότι οι Άγιοι ήταν τα σημεία της Ανάστασης του Χριστού.
«Οι Άγιοι βιώνουν την αιωνιότητα και οι άνθρωποι που ακολουθούν τον Χριστό ζουν την αιωνιότητα» είπε μεταξύ άλλων, ενώ αναφέρθηκε και σε θαύματα Αγίων που όταν τα ακούει κανείς μοιάζουν σαν μύθος ενώ είναι μια αδιάψευστη πραγματικότητα.
Οι Άγιοι επαληθεύουν το Ευαγγέλιο είπε, επίσης ο Γέροντας ενώ θύμισε λόγια Αγίων όπως του Αγίου Πορφυρίου που έλεγε αν έχω το διορατικό χάρισμα δεν το έχω για την αξία μου αλλά για να βοηθώ τους ανθρώπους.
Επίσης αναφερόμενος στον Άγιο Ιάκωβο, θύμισε ότι ο Άγιος αυτός όταν λειτουργούσε, υπήρχαν τόσοι Άγγελοι παρόντες που ζητούσε συγγνώμη από τους Αγγέλους για να περάσει κατά τη Μεγάλη Είσοδο.
Στην διαδικτυακή αυτή συνάντηση του Γέροντα Εφραίμ με συμμετέχοντες από 18 χώρες και 120 πόλεις, που έφτασαν τα 4.000 άτομα ο καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου αναφέρθηκε και στον Γέροντά του, Ιωσήφ Βατοπαιδινό, ο οποίος υπήρξε ο αναμορφωτής της Ιεράς Μονής και ρίζα του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή.
Το επόμενο ψηφιακό Αρχονταρίκι θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου για το οποίο θα ενημερωθείτε από τις σελίδες μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων