12/07/2022 12/07/2022 Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Čajetin, για τη μεταβίβαση της κυριότητας 70 εκταρίων γης στο Zlatibor στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους επέδωσε χθες ο Δήμαρχος, Μίλαν Σταμάτοβιτς, στον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο. Το οικόπεδο παραχωρήθηκε με σκοπό την ανέγερση Ινστιτούτου της Μονής Χιλανδαρίου στην περιοχή με αντικείμενο την επιστημονική μελέτη και έρευνα....
12 Ιουλίου, 2022 - 12:48

Δήμος στη Σερβία δώρισε έκταση στην Ιερά Μονή Χιλαναδρίου

Διαδώστε:
Δήμος στη Σερβία δώρισε έκταση στην Ιερά Μονή Χιλαναδρίου

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Čajetin, για τη μεταβίβαση της κυριότητας 70 εκταρίων γης στο Zlatibor στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους επέδωσε χθες ο Δήμαρχος, Μίλαν Σταμάτοβιτς, στον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο.

Το οικόπεδο παραχωρήθηκε με σκοπό την ανέγερση Ινστιτούτου της Μονής Χιλανδαρίου στην περιοχή με αντικείμενο την επιστημονική μελέτη και έρευνα. Με την ευκαιρία αυτή,ο Γέροντας Μεθόδιος, από ευγνωμοσύνη προς τον Δήμο Čajetina, παρουσίασε ένα χρυσό νόμισμα, σε 10 αντίτυπα, με την ευκαιρία της 700ης επετείου από τον θάνατο του Βασιλιά Milutin, του μεγάλου ευεργέτη της Μονής.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτοβιτς, η ιδέα για τη δημιουργία του χώρου ανήκει στον Γέροντας Μεθόδιο, ο οποίος πρότεινε να χτιστεί ένα εκπαιδευτικό και πνευματικό κέντρο στο Zlatibor, όπου θα συγκεντρώνονται παιδιά της Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων