28/03/2023 28/03/2023 Με την συμμετοχή της Ιεράς Επιστασίας και Αντιπροσώπων των Ιερών Μονών, του Πολιτικού Διοικητού κ. Αρίστου Κασμίρογλου, των Εκπροσώπων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Καθηγητών και Ιεροσπουδαστών της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής και Προσκυνητών τελέστηκε στις Καρυές Αγίου Όρους η καθιερωμένη Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου (ο Ευαγγελισμός θα Εορταστεί 13 ημέρες αργότερα). Στην...
28 Μαρτίου, 2023 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2023 - 7:18

Δοξολογία για την Εθνική Εορτή στις Καρυές Αγίου Όρους

Διαδώστε:
Δοξολογία για την Εθνική Εορτή στις Καρυές Αγίου Όρους

Με την συμμετοχή της Ιεράς Επιστασίας και Αντιπροσώπων των Ιερών Μονών, του Πολιτικού Διοικητού κ. Αρίστου Κασμίρογλου, των Εκπροσώπων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Καθηγητών και Ιεροσπουδαστών της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής και Προσκυνητών τελέστηκε στις Καρυές Αγίου Όρους η καθιερωμένη Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου (ο Ευαγγελισμός θα Εορταστεί 13 ημέρες αργότερα).

Στην Δοξολογία έψαλε ο χορός των Ιεροσπουδαστών της Αθωνιάδος, με Επικεφαλής τον Μουσικοδιδάσκαλό τους κ. Ιωάννη Παρθενόπουλο.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας Εκφώνησε ο εκ των Φιλολόγων της Εκκλησιαστικής Σχολής κ. Δημήτριος Γαλανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της Επαναστάσεως του 1821 ως γεγονός κατεξοχήν «Ελληνικό» και όχι ξενόφερτο, καθώς και στην προσφορά του Αγίου Όρους σε αυτήν, που είχε σαν αποτέλεσμα την Ερήμωσή του και τον Μαρτυρικό θάνατο 200 περίπου Μοναχών και Ιερομονάχων Αγιορειτών Πατέρων, καθώς και στην περίθαλψη από τους Αγιορείτες δεκάδων χιλιάδων Κατοίκων της Χαλκιδικής, που είχαν καταφύγει εκεί για να σωθούν από το μαχαίρι των Τούρκων και τα σκλαβοπάζαρα.

Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα του Ιεροκοινοτικού Μεγάρου, όπου ο Πρωτεπιστάτης Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης αναφέρθηκε στην σημασία της Επανάστασης για την μαθητιώσα νεολαία.

Η εορτή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από τον χορό της Αθωνιάδος Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων