31/10/2021 31/10/2021 Ο π. Φιλόθεος Δοχειαρίτης θα λειτουργεί και θα ψάλλει πλέον στο ουράνιο θυσιαστήριο. Ο πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, Ιερομόναχος Φιλόθεος, έφυγε χθες, 30 Οκτωβρίου 2021, για την όντως ζωή, όπου θα συναντηθεί με τον Γερόντα του, Γρηγόριο. Από την πρώτη ημέρα της γνωριμίας μας, τον Νοέμβριο του 2006, ο αδελφός Φιλόθεος ούτε με αποθάρρυνε...
31 Οκτωβρίου, 2021 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2021 - 15:25

Έφυγε ο μοναχός Φιλόθεος Δοχειαρίτης

Διαδώστε:
Έφυγε ο μοναχός Φιλόθεος Δοχειαρίτης

Ο π. Φιλόθεος Δοχειαρίτης θα λειτουργεί και θα ψάλλει πλέον στο ουράνιο θυσιαστήριο. Ο πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, Ιερομόναχος Φιλόθεος, έφυγε χθες, 30 Οκτωβρίου 2021, για την όντως ζωή, όπου θα συναντηθεί με τον Γερόντα του, Γρηγόριο.

Από την πρώτη ημέρα της γνωριμίας μας, τον Νοέμβριο του 2006, ο αδελφός Φιλόθεος ούτε με αποθάρρυνε ούτε με ενόχλησε, αναφέρει άλλος μοναχός της Μονής. «Αντιθέτως, ήταν πάντα γεμάτος αγάπη για όλους… Κατά τη διάρκεια της καραντίνας στο μοναστήρι, διακονούσε τους αδελφούς μέρα και νύχτα…».

Ο Ιερομόναχος π. Φιλόθεος Δοχειαρίτης (κατά κόσμον Γεώργιος Στυλιανού Παπαδόπουλος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και καταγόταν από τις Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας.
Ο πατέρας του, Στυλιανός Παπαδόπουλος, ήταν ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής σχολής Αθηνών. Ο π. Φιλόθεος ήταν, επίσης, πτυχιούχος της σχολής. Άριστος γνώστης της Βυζαντινής και της Ευρωπαϊκής μουσικής. Το 1985 εκάρη μοναχός στην Ι. Μ. Δοχειαρίου, όπου και εγκαταβίωνε μέχρι την κοίμησή του. Καλλίφωνος και ηδύς, ήταν ο πρωτοψάλτης της μονής. Αιωνία η μνήμη του!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων