19/03/2019 19/03/2019 Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Βοκοτόπουλου με τίτλο: «Άγιον Όρος. Φωτογραφίες, 1956-2001».  Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, η κα. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη της Εφορείας Άρτας, αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του Παναγιώτη Βοκοτόπουλου που υλοποίησε στην Άρτα και στην γύρω περιοχή, ενώ ακολούθως...
19 Μαρτίου, 2019 - 11:33

Εγκαινιάστηκε η έκθεση: «Άγιον Όρος. Φωτογραφίες, 1956-2001» 

Διαδώστε:
Εγκαινιάστηκε η έκθεση: «Άγιον Όρος. Φωτογραφίες, 1956-2001» 

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Βοκοτόπουλου με τίτλο: «Άγιον Όρος. Φωτογραφίες, 1956-2001». 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, η κα. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη της Εφορείας Άρτας, αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του Παναγιώτη Βοκοτόπουλου που υλοποίησε στην Άρτα και στην γύρω περιοχή, ενώ ακολούθως ο κ. Αναστάσιος Ντούρος, Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας και Επιμελητής της Έκθεσης, μίλησε για το φωτογραφικό έργο του Ακαδημαϊκού στο Άγιον Όρος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ενώ παρευρέθηκαν και οι Βουλευτές Άρτας κ. Βασίλειος Τσίρκας και κ. Γεώργιος Στύλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Ηπείρου κα. Αναστασία Σίμου, οι πρώην βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Καραμπίνας και κ. Χρήστος Γκόγκας, ο πρ. Δήμαρχος Αρταίων κ. Ιωάννης Παπαλέξης, η κα. Ανθή Αγγέλη, αρχαιολόγος, Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, ο κ. Ιωάννης Χουλιαράς, αρχαιολόγος, Διευθυντής Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηγουμενίτσας, το Επιστημονικό μέλος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών Brendan Osswald, μέλη της πολιτικής, εκκλησιαστικής, ακαδημαϊκής κοινότητας και πλήθος κόσμου. 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Ο κ. Παναγιώτης Βοκοτόπουλος, λαμβάνοντας τον λόγο, μίλησε τόσο για τα ταξίδια του στο Άγιον Όρος και το μεγάλο φωτογραφικό αρχείο που δημιούργησε στο πέρασμα των πέντε δεκαετιών, αλλά επίσης αναφέρθηκε και στο επιστημονικό του έργο στην περιοχή της Ηπείρου και ιδιαίτερα της Άρτας.
Ακολούθησε ξενάγηση στην Έκθεση από τον Ακαδημαϊκό κ. Παναγιώτη Βοκοτόπουλο. 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι
Η έκθεση συνδιοργανώνεται με την Ιερά Μητρόπολη Άρτας και τον Δήμο Αρταίων και εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εορτή της Πολιούχου Άρτας Αγίας Θεοδώρας.
Η έκθεση θα παραμείνει στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, μέχρι τις 12 Ιουλίου 2019 με ωράριο λειτουργίας: 8:30 – 15:30, εκτός Τρίτης. Για περισσότερες πληροφορίες: Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας: κ. Βασιλική Γαλάνη, τηλ. 26810 24636, [email protected].

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων