04/12/2021 05/12/2021 Για το μήνυμα των Εισοδίων της Θεοτόκου που εορτάζεται σήμερα με το παλαιό ημερολόγιο, μίλησε ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός, στους πατέρες, στην τράπεζα της Ιεράς Μονής. Ο Γέροντας τόνισε στην ομιλία του, ότι με την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου γιορτάζει ο ορθόδοξος μοναχισμός και η καθαρά καρδία, η άμωμος, η άσκησις, η νοερά...
04 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:39
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2021 - 12:32

Ο Γέρων Εφραίμ για τα Εισόδια της Θεοτόκου: «Γιορτάζει ο Ορθόδοξος Ησυχασμός»

Διαδώστε:
Ο Γέρων Εφραίμ για τα Εισόδια της Θεοτόκου: «Γιορτάζει ο Ορθόδοξος Ησυχασμός»

Για το μήνυμα των Εισοδίων της Θεοτόκου που εορτάζεται σήμερα με το παλαιό ημερολόγιο, μίλησε ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός, στους πατέρες, στην τράπεζα της Ιεράς Μονής.

Ο Γέροντας τόνισε στην ομιλία του, ότι με την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου γιορτάζει ο ορθόδοξος μοναχισμός και η καθαρά καρδία, η άμωμος, η άσκησις, η νοερά εργασία διότι η εκκλησία θέλει με την Παναγία να προβάλει την εσωτερική ζωή.
Η ορθόδοξη πνευματικότητα σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γέροντας, υπαγορεύει ότι η πνευματικότητα είναι έσω και όχι έξω.
Η κυρία Θεοτόκος άλλωστε, είπε στους πατέρες ο Γέροντας, εμφανιζομένη καθοδηγεί τους μοναχούς και ελέγχει και παρατηρεί και φέρεται μητρικά ιδιαίτερα στους μοναχούς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων