14/06/2021 14/06/2021 Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου φυλάσσεται η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου, το μοναδικό θεομητορικό ένδυμα που έχει απομείνει από την Παναγία και εκατοντάδες λείψανα Αγίων, όπως και μεγάλο τεμάχιο Τιμίου Σταυρού. Εντός της μοναστικής μάνδρας φυλλάσεται με ευλάβεια τεμάχιο Τιμίου Καλάμου που οι Ρωμαίοι στρατιώτες έδωσαν κοροϊδευτικά στον Χριστό ως σκήπτρο πριν την σταύρωσή Του....
14 Ιουνίου, 2021 - 18:52
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2021 - 19:02

Τα εκατοντάδες λείψανα και οι κάρες των Αγίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Τα εκατοντάδες λείψανα και οι κάρες των Αγίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου φυλάσσεται η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου, το μοναδικό θεομητορικό ένδυμα που έχει απομείνει από την Παναγία και εκατοντάδες λείψανα Αγίων, όπως και μεγάλο τεμάχιο Τιμίου Σταυρού. Εντός της μοναστικής μάνδρας φυλλάσεται με ευλάβεια τεμάχιο Τιμίου Καλάμου που οι Ρωμαίοι στρατιώτες έδωσαν κοροϊδευτικά στον Χριστό ως σκήπτρο πριν την σταύρωσή Του.

Εκτός αυτών, φυλλάσονται οι κάρες του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Αγίου Γρηγορίου Θεολόγου, Αγίου Στεφάνου Πρωτομάρτυρος, Αγίου Μερκουρίου, Αγίου Μοδέστου, Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου, Αγίου Ιακώβου του Πέρσου, Σεργίου και Βάκχου, Αρέθα, Αγίου Γερασίμου Παλλαδά, Αγίου Ευδοκίμου του Νεοφανούς, λείψανα του Τίμιου Προδρόμου, Αποστόλου Βαρθολομαίου, Αποστόλου Φιλίππου, Αγίου Παντελεήμονος, του Αγίου Ερμολάου, Αγίου Γρηγορίου Δεκαπολίτου, της Αγίας Μαρίνας, της Αγίας Παρασκευής, της Αγίας Αικατερίνης κ.ά.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων