26/03/2021 26/03/2021 Οι εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου παρουσιάζουν την βιογραφία της πνευματικής ρίζας της Βατοπαιδινής Αδερφότητας, του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού.  Τον βίο του Γέροντος Ιωσήφ κατέγραψε ο σεβαστός Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ. Ο Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός μέσα στις σελίδες του βιβλίου μαζί με την ιστόρηση της ζωής του αειμνήστου Γέροντός του περιγράφει και...
26 Μαρτίου, 2021 - 14:59

Έκδοση της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου: Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός

Διαδώστε:
Έκδοση της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου: Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός

Οι εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου παρουσιάζουν την βιογραφία της πνευματικής ρίζας της Βατοπαιδινής Αδερφότητας, του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού.  Τον βίο του Γέροντος Ιωσήφ κατέγραψε ο σεβαστός Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ.

Ο Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός μέσα στις σελίδες του βιβλίου μαζί με την ιστόρηση της ζωής του αειμνήστου Γέροντός του περιγράφει και πτυχές του μυστηρίου της πνευματικής πατρότητος.

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και προμηθευτείτε το!

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο: 

Στον τόμο αυτό βιογραφείται ο σεβαστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός μέσα από την πένα του πνευματικού του τέκνου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Μέσα από τις πέραν των 500 σελίδες του βιβλίου ξεπροβάλλουν με άμεσο και γλαφυρό τρόπο πλήθος στοιχείων, μαρτυριών και τεκμηρίων που φωτίζουν πολλές πτυχές της πνευματικής πορείας μίας εκ των οσίων μορφών του Αγίου Όρους της εποχής μας, της οποίας η ζωή βρίθει ασκητικών αγώνων, αυταπαρνήσεως, υπομονής, αλλά κυρίως αμέτρου ευαγγελικής αγάπης.

Ο Γέροντας Εφραίμ διηγείται τον πολύπαθο βίο του Γέροντος Ιωσήφ μέσα από τα γραπτά κείμενα και τις προφορικές ομιλίες του ίδιου, σε μία προσπάθεια να αποτυπωθεί με αυθεντικό τρόπο η προσωπικότητα του Γέροντος. Ταυτόχρονα παρουσιάζονται πρωτότυπες-αδημοσίευτες αναφορές για πρόσωπα που σημάδεψαν την ζωή του Γέροντος, όπως για τον Άγιο Ιωσήφ Ησυχαστή, τον Άγιο Εφραίμ Κατουνακιώτη, τον Άγιο Παΐσιο Αγιορείτη κ.α.

Αγοράστε το βιβλίο πατώντας εδώ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων