08/02/2024 08/02/2024 Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, εκοιμήθη ο αρχιτέκτονας, συγγραφέας και επί 35 χρόνια διευθυντής στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, Απόστολος Παπαγιαννόπουλος. Ο Απόστολος Παπαγιαννόπουλος υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Αγιορειτικής Εστίας και συμμετείχε ως μέλος στο πρώτο Διοικητικό της Συμβούλιο (2001 – 2003) προσφέροντας με αγάπη τις γνώσεις και την εμπειρία του για...
08 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2024 - 10:24

Εκοιμήθη ο αρχιτέκτονας Απόστολος Παπαγιανόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος της Αγιορειτικής Εστίας

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο αρχιτέκτονας Απόστολος Παπαγιανόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος της Αγιορειτικής Εστίας

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, εκοιμήθη ο αρχιτέκτονας, συγγραφέας και επί 35 χρόνια διευθυντής στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, Απόστολος Παπαγιαννόπουλος.

Ο Απόστολος Παπαγιαννόπουλος υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Αγιορειτικής Εστίας και συμμετείχε ως μέλος στο πρώτο Διοικητικό της Συμβούλιο (2001 – 2003) προσφέροντας με αγάπη τις γνώσεις και την εμπειρία του για την στερέωση του νέου τότε θεσμού.

Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στα Κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου» Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα, ενώ έζησε και εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπήρξε επί 35 χρόνια διευθυντής στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για αρχιτεκτονικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Ασχολήθηκε με την ιστορία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, με την ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας, με τη μελέτη και ανάδειξη των μνημείων της πόλης και την αξιοποίηση της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς και έγραψε σχετικά βιβλία. Δημοσίευσε πολλά άρθρα και μελέτες για θέματα κοινωνικά, πολιτικά, ιστορικά, πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά, καθώς και για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η αγάπη του για την Θεσσαλονίκη και για την ιστορία της, τον ώθησαν ώστε να γράψει πολλά βιβλία για την πόλη: Ιστορία της Θεσσαλονίκης, Ρέκος, Θεσσαλονίκη, 1995 / Μνημεία της Θεσσαλονίκης, Ρέκος, Θεσσαλονίκη, 1996 / Άγιον Όρος, επιχείρηση: “Αντώνιος Μπουλάτοβιτς”, Ιστορικό μυθιστόρημα, Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα, 2000 / Θεσσαλονίκη …εν θερμώ, Ο συγκλονιστικός 20ός αιώνας της πόλης: 19ος αιώνας: Βαλκανικοί πόλεμοι: Απελευθέρωση: Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μεσοπόλεμος, Μαλλιάρης Παιδεία, Θεσσαλονίκη, 2008 / Θεσσαλονίκη …εν θερμώ, Ο συγκλονιστικός 20ός αιώνας της πόλης: Επταετία: Μεταπολίτευση: Αθλητισμός: Νέος αιώνας – χιλιετία, Μαλλιάρης Παιδεία, Θεσσαλονίκη, 2009 / Θεσσαλονίκη …εν θερμώ, Ο συγκλονιστικός 20ός αιώνας της πόλης: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Εμφύλιος: Ανασυγκρότηση: Πολιτική κρίση, Μαλλιάρης Παιδεία, Θεσσαλονίκη, 2009 / Η επιστροφή, Η αληθινή ιστορία του Μιχαήλ Θεοδόροβιτς Κυριάκοβ: Το μεγάλο ταξίδι των Ελλήνων του Πόντου από την Οκτωβριανή Επανάσταση και την Περεστρόικα έως και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, Διόπτρα, Αθήνα, 2012.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων