17/01/2021 17/01/2021 Τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου εξεδήμησε εις Κύριον ο γέροντας Συμεών Διονυσιάτης (της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους) ο μεγαλύτερος!  Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο γέροντας Συμεών είχε τονίσει τα κακά της παγκοσμιοποίησης και τον πόλεμο ενάντια στην εκκλησία, λέγοντας: «Η Εκκλησία πάντοτε ήταν στον στόχο ανθρώπων οι οποίοι ήθελαν τα πράγματα να έχουν διαφορετική...
17 Ιανουαρίου, 2021 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2021 - 18:54

Εκοιμήθη ο γέρων Συμεών ο Διονυσιάτης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο γέρων Συμεών ο Διονυσιάτης

Τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου εξεδήμησε εις Κύριον ο γέροντας Συμεών Διονυσιάτης (της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους) ο μεγαλύτερος! 

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο γέροντας Συμεών είχε τονίσει τα κακά της παγκοσμιοποίησης και τον πόλεμο ενάντια στην εκκλησία, λέγοντας: «Η Εκκλησία πάντοτε ήταν στον στόχο ανθρώπων οι οποίοι ήθελαν τα πράγματα να έχουν διαφορετική εξέλιξη, προκειμένου αυτοί να καρπώνονται κάποια οικονομικά οφέλη. Θα μπορούσαμε να πούμε έτσι με λίγα λόγια ότι αυτό που σήμερα λέμε παγκοσμιοποίηση έχει σαν στόχο να ελέγξει μεγάλους πληθυσμούς και αν είναι δυνατόν να τους καθοδηγήσει στο τι πρέπει να κάνουν. Και αυτά όλα έχουν σαν σκοπό οικονομικά οφέλη. Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος, λέω ότι αν αυτά τα συμφέροντα διαλύσουν την οικογένεια θα μπορούν αυτοί να δράσουν πάνω στα παιδιά τα οποία δεν έχουν στήριγμα, δεν έχουν αγάπη, δεν έχουν κάποια προστασία και δεν ξέρουν τί να κάνουν. Θα οδηγήσουν τέτοια παιδιά στα ναρκωτικά, στην απόγνωση, στη μελαγχολία. Αυτοί προσπαθούνε να ελέγξουν μεγάλες μάζες. Ανά τους αιώνες, πιστεύω, υπήρχε πόλεμος κατά της Ορθοδοξίας με διάφορους τρόπους, είτε ήταν αιρέσεις, είτε, όπως σήμερα, αυτό εκφράζεται με οικονομικούς όρους. Και ξέρουμε ότι σκέφτονται ότι πρέπει να κάνουν μια παγκόσμια κουλτούρα, μια κουλτούρα η οποία δεν θα έχει ιδιαιτερότητες που έχει κάθε λαός, κάθε έθνος, που σίγουρα έχει δικό του τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί. Θέλουν να κάνουν μια μάζα ανθρώπων που να σκέφτονται τα ίδια πράγματα, να υπάρχει ομοιογένεια. Νομίζω, λοιπόν, ότι είναι τέτοια κέντρα εκείνα τα οποία σήμερα οργανώνουν τον πόλεμο είτε κατά της μονής Βατοπαιδίου, είτε κατά της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, είτε κατά των θεσμών. Στόχος τους οπωσδήποτε είναι κάθε θεσμός και εκκλησιαστικός αλλά ακόμα και πολιτικός. Δηλαδή, βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα ότι τα Μέσα Ενημερώσεως τείνουν προς την κατάργηση του σεβασμού και προς τα πολιτικά πρόσωπα. Θέλουν να απαξιώσουν κάθε μορφή θεσμική. Αλλά και εμείς είμαστε ζωντανοί άνθρωποι, ενεργούμε, πρέπει να κάνουμε τις δικές μας κινήσεις για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο».

Αιωνία του η μνήμη!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων