28/06/2021 28/06/2021 Εκοιμήθη, σε ηλικία 82 ετών, ο Γέροντας Ιωακείμ Καραχρήστος της Σκήτης Προφήτου Ηλιού Αγίου Όρους. Ο μακαριστός ήταν πολυαγαπημένος πάρα πολύ κόσμου και ιδιαιτέρως γνωστός για τη φιλοξενία του, αλλά και για τον περιεκτικό πνευματικό λόγο του. Ακολουθεί ο συγκινητικός αποχαιρετισμός ενός εκ των πάρα πολλών πνευματικών τέκνων του μακαριστού Γέροντος: “Ο Γέροντας μας –...
28 Ιουνίου, 2021 - 17:42
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2021 - 22:18

Εκοιμήθη ο Γέροντας Ιωακείμ της Σκήτης Προφήτου Ηλιού

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Γέροντας Ιωακείμ της Σκήτης Προφήτου Ηλιού

Εκοιμήθη, σε ηλικία 82 ετών, ο Γέροντας Ιωακείμ Καραχρήστος της Σκήτης Προφήτου Ηλιού Αγίου Όρους. Ο μακαριστός ήταν πολυαγαπημένος πάρα πολύ κόσμου και ιδιαιτέρως γνωστός για τη φιλοξενία του, αλλά και για τον περιεκτικό πνευματικό λόγο του.

Ακολουθεί ο συγκινητικός αποχαιρετισμός ενός εκ των πάρα πολλών πνευματικών τέκνων του μακαριστού Γέροντος:

“Ο Γέροντας μας – Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ και Στρατιωτικός Ιερέας της 11ης Μεραρχίας Πεζικού – εφημέρευσε επί 28 συναπτά έτη στην πόλη της Καβάλας, σε διάφορους Ιερούς Ναούς και στην Μητρόπολη. Πριν φύγει για το Άγιον Όρος ήταν Ηγούμενος στη Μονή του Αγίου Σίλα, ενώ μεταξύ άλλων πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Νικητές.

Τα πνευματικοπαίδια σου δεν σε ξεχνούν.

Καλό παράδεισο αγαπημένε μας Γέροντα Ιωακείμ.

Μπάμπης Παναγιωτίδης”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ – Η ΖΑΛΗ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΜΩΝ (π.Ιωακείμ Καραχρήστος):

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ – ΓΕΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ – ΣΚΗΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΜΕΛΙΝΟ – ΠΕΙΡΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ:

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων