07/12/2020 08/12/2020 Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία (ope.gr) εκοιμήθη ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου Αγίου Όρους Γέροντας Αγάθων. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί σήμερα 8 Δεκεμβρίου στην Ιερά Μονή. Ο Γέρων Αγάθων είχε παραιτηθεί για λόγους υγείας από Ηγούμενος της Ιεράς Μονής το 2018 και στη συνέχεια Ηγούμενος της Ιεράς Μονής εψηφίσθη από την αδελφότητα...
07 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2020 - 8:56

Εκοιμήθη ο προηγούμενος της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο προηγούμενος της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία (ope.gr) εκοιμήθη ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου Αγίου Όρους Γέροντας Αγάθων. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί σήμερα 8 Δεκεμβρίου στην Ιερά Μονή. Ο Γέρων Αγάθων είχε παραιτηθεί για λόγους υγείας από Ηγούμενος της Ιεράς Μονής το 2018 και στη συνέχεια Ηγούμενος της Ιεράς Μονής εψηφίσθη από την αδελφότητα ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χαράλαμπος Κωνσταμονίτης. 

΄Να σημειώσουμε ότι ο μακαριστός Γέροντας ήταν πνευματικό παιδί του Γέροντα Εφραίμ του Φιλοθεΐτη και Αριζονίτη, του θεμελιωτή του Αγιορείτικου Μοναχισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής,  ο οποίος μάλιστα το 1979 τον έστειλε μαζί με άλλους Φιλοθεΐτες Πατέρες να επανδρώσουν την Ιερά Μονή Κωνσταμονίτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων