23/01/2022 23/01/2022 Εκοιμήθησαν χθες ακόμα δύο μοναχοί της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, ο π. Κοσμάς Φιλοθεΐτης, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με σοβαρές επιπλοκές από τον κορωνοϊό και ο π. Ταξιάρχης. Ο π. Κοσμάς, που «έφυγε» το μεσημέρι, ήταν ο οδοντίατρος της Μονής και το τέταρτο θύμα του κορωνοϊού μέσα σε δύο...
23 Ιανουαρίου, 2022 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2022 - 8:55

Εκοιμήθησαν χθες ο π. Κοσμάς και ο π. Ταξιάρχης της Ιεράς Μονής Φιλοθέου

Διαδώστε:
Εκοιμήθησαν χθες ο π. Κοσμάς και ο π. Ταξιάρχης της Ιεράς Μονής Φιλοθέου

Εκοιμήθησαν χθες ακόμα δύο μοναχοί της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, ο π. Κοσμάς Φιλοθεΐτης, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με σοβαρές επιπλοκές από τον κορωνοϊό και ο π. Ταξιάρχης.

Ο π. Κοσμάς, που «έφυγε» το μεσημέρι, ήταν ο οδοντίατρος της Μονής και το τέταρτο θύμα του κορωνοϊού μέσα σε δύο εβδομάδες. Τον ακολούθησε το απόγευμα και ο μοναχός π. Ταξιάρχης, ενώ μέσα στην εβδομάδα εκοιμήθησαν ακόμα ο π. Δαμιανός και ο 62χρονος π. Πορφύριος, που είχε διατελέσει προϊστάμενος και υπεύθυνος της βιβλιοθήκης της μονής, ενώ ήταν και μέλος της Γεροντικής Σύναξης.

Ο αείμνηστος π. Κοσμάς

Ο αείμνηστος π. Ταξιάρχης

Ο αείμνηστος π. Πορφύριος

Ο αείμνηστος π. Δαμιανός

Πριν από 10 ημέρες έφυγε για την αιώνια ζωή και ο 86χρονος π. Λουκάς, προϊστάμενος και Αντιπρόσωπος στο παρελθόν της Μονής στην Ιερά Κοινότητα, που είχε ξεπεράσει τον κορωνοϊό, αλλά εκοιμήθη από εγκεφαλικό.

Ο αείμνηστος π. Λουκάς

Όλοι ήταν ανεμβολίαστοι και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όταν η κατάστασή τους επιδεινώθηκε.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται και ο π. Πέτρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων