03/03/2019 03/03/2019   Η έκδοση της ΙΜΜ Βατοπαιδίου “Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός  (1.7.1921- 1.7.2009)” είναι αφιερωμένη σε μια μεγάλη αγιορείτικη μορφή, σε έναν πνευματικό πατέρα, που με την στοργή του στον άνθρωπο και την αγάπη του στον Θεό άφησε την σφραγίδα του στο μοναχισμό και στην πορεία των πνευματικών του τέκνων. Ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός, καθηγούμενος της...
03 Μαρτίου, 2019 - 11:33

Ένας πλούτος για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό  

Διαδώστε:
Ένας πλούτος για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό   

 

Η έκδοση της ΙΜΜ Βατοπαιδίου “Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός  (1.7.1921- 1.7.2009)” είναι αφιερωμένη σε μια μεγάλη αγιορείτικη μορφή, σε έναν πνευματικό πατέρα, που με την στοργή του στον άνθρωπο και την αγάπη του στον Θεό άφησε την σφραγίδα του στο μοναχισμό και στην πορεία των πνευματικών του τέκνων.

Ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός, καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου, πνευματικό παιδί του μακαριστού Γέροντα, έχει μιλήσει πολλές φορές για τον Γέροντά του. Όμως μέσα σε αυτή την έκδοση, θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλα όσα έχει μέσα του από εκείνον, όλα όσα πήρε από εκείνον και όλα όσα έζησε κοντά του, πρόσπαθησε να τα χωρέσει σε ένα βιβλίο που αναφέρεται στη ζωή αυτής της ξεχωριστής αγιορείτικης μορφής.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και έχει γίνει ανάρπαστο από την πρώτη στιγμή και όπως διαβάζεται από ιερωμένους άλλο τόσο διαβάζεται και από κοσμικούς. Το βιβλίο αυτό είναι ένας ύμνος στην υπακοή και στα δάκρια, στις δυσκολίες και στην πίστη στο Θεό, στους αγώνες και στο πείσμα για Θεό, στην ταπεινότητα και στην αγάπη, διότι αυτό ήταν ο Γέροντας Ιωσήφ.

Για όσους γνωρίζουν και βιώνουν την πνευματική ζωή, το βιβλίο αυτό είναι μια επιβεβαίωση και τόσο οικείο στις καταστάσεις αλλά είναι και ενισχυτικό για όσους βιώνουν τους λογισμούς και τους πειρασμούς αφού ο Γέροντας είχε πολλούς και τους ξεπερνούσε με την προσευχή.

Για όσους ζουν την κοσμική ζωή, αυτό το βιβλίο είναι ένα ταξίδι σε τόπους και πρόσωπα  που ίσως δεν θα ψηλαφίσουν ποτέ, αλλά θα γευτούν σίγουρα τα δώρα αυτού του ταξιδιού μέσα από τις ιστορίες που περιγράφονται και τις μαρτυρίες με αγιορείτικες μορφές και ηγιασμένες.

Ο συγγραφέας έχοντας βιώσει δίπλα στον Γέροντά του, όσα του επέτρεψε ο Θεός δε θα μπορούσε από το να μην τα περάσει στα χαρτιά της ιστορίας για τις μνήμες και τα μαθήματα μιας πνευματικής ζωής ενός μεγάλου Πατέρα. Η έκδοση – τόμος αποτελείται από 590 σελίδες, είναι ιδιαιτέρως καλαίσθητη, πεποικιλμένη με σπάνιο και ενδιαφέρον φωτογραφικό και πηγαίο υλικό. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί στο αριθμό τηλεφώνου 237788807 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων