23/07/2019 23/07/2019 Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη ξεκίνησε την Δευτέρα 22 Ιουλίου, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου η Πανήγυρις επί τη εορτή της Συνάξεως πάντων των Βατοπαιδινών Αγίων. Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός. Το Εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία παρετέθηκε το καθιερωμένο κέρασμα στο...
23 Ιουλίου, 2019 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2019 - 14:42

Εορτασμός της Συνάξεως πάντων των Βατοπαιδινών Αγίων Πατέρων

Διαδώστε:
Εορτασμός της Συνάξεως πάντων των Βατοπαιδινών Αγίων Πατέρων

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη ξεκίνησε την Δευτέρα 22 Ιουλίου, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου η Πανήγυρις επί τη εορτή της Συνάξεως πάντων των Βατοπαιδινών Αγίων.

Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός.

Το Εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία παρετέθηκε το καθιερωμένο κέρασμα στο συνοδικό της Μονής όπου και ο Θεοφιλέστατος μίλησε καταλλήλως προς τους πατέρες και τους προσκυνητές. Μετά το πέρας του κεράσματος τελέσθηκε στο Καθολικό η Ακολουθία του Όρθρου.

Το πρωί της Τρίτης, 23 Ιουλίου ε.έ., της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και πλειάδα από Ιερείς που προσήλθαν επί τη ευκαιρία της εορτής και Ιερομονάχους της Αθωνικής Πολιτείας.

Δείτε αναλυτικό φωτογραφικό ρεπορτάζ: asceticexperience.com

 

                     

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων