02/06/2020 03/06/2020 Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη και παράδοση εορτάσθηκε η μνήμη της ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου κατά το παλαιό εορτολόγιο στο Ιερό Βατοπαιδινό Κελλίον του Αγίου Νικολάου Αμμωνά, παρουσία του αγίου Πρωτεπιστάτου του Αγίου Όρους Γέροντος Συμεών Διονυσιάτου και τω μελών της Ιεράς Επιστασίας.  Τo Ιερό Βατοπαιδινό Κελλίον του Αγίου Νικολάου Αμμωνά έχει...
02 Ιουνίου, 2020 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2020 - 16:23

Εορτή ανακομιδής Ιερών Λειψάνων στο Βατοπαιδινό Κελλίον

Διαδώστε:
Εορτή ανακομιδής Ιερών Λειψάνων στο Βατοπαιδινό Κελλίον

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη και παράδοση εορτάσθηκε η μνήμη της ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου κατά το παλαιό εορτολόγιο στο Ιερό Βατοπαιδινό Κελλίον του Αγίου Νικολάου Αμμωνά, παρουσία του αγίου Πρωτεπιστάτου του Αγίου Όρους Γέροντος Συμεών Διονυσιάτου και τω μελών της Ιεράς Επιστασίας. 

Τo Ιερό Βατοπαιδινό Κελλίον του Αγίου Νικολάου Αμμωνά έχει μακρά και συνεχή παρουσία στο περιβόλι της Παναγίας. Οι πρώτες γραπτές αναφορές τοποθετούν χρονικά την ανέγερση του Κελιού στον 15ο αιώνα.

Το Ιερό Κελλίον πανηγυρίζει την ημέρα κατά την οποία τιμάται η ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου. Ο Γέρων του Κελλίου π. Ιγνάτιος Ριγανάς μετά της Συνοδείας του παρείχαν πλουσία φιλοξενία στους πατέρες και τους προσκυνητές οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν και να ευλογηθούν από τον άγιο Νικόλαο τον Θαυματουργό.

Στο μεταξύ, το απόγευμα της 2ας Ιουνίου ετελέσθη ο Μεθέορτος Εσπερινός και το Κτητορικό Μνημόσυνο υπέρ των προαναπαυσαμένων πατέρων και αδερφών που εγκαταβίωσαν, ασκήθηκαν και διακόνησαν στο Ιερό Βατοπαιδινό Κελλί του Αγίου Νικολάου Αμμωνών. Οι προσερχόμενοι πατέρες και προσκυνητές δέχθηκαν τη φιλοξενία του Γέροντος του Κελλίου π. Ιγνατίου Ριγανά.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων