17/10/2020 18/10/2020 Κατά την αγιορείτικη τάξη και πνευματική κατάνυξη εορτάζεται η μνήμη του του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου αυτήν τη στιγμή. Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, τον Πρωτοσύγκελλο...
17 Οκτωβρίου, 2020 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2020 - 1:04

Εορτή της μνήμης του Αγίου Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Εορτή της μνήμης του Αγίου Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Κατά την αγιορείτικη τάξη και πνευματική κατάνυξη εορτάζεται η μνήμη του του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου αυτήν τη στιγμή.

Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, τον Πρωτοσύγκελλο και καθηγούμενο του μεγάλου Μετεώρου και άλλους μετεωρίτες καθηγούμενους, ιερείς, ιερομόναχους και διακόνους.

Τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Ευδοκίμου, τα οποία φυλάσσονται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός στην Μονή, είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν όσοι προσκυνητές παρευρέθηκαν στην πανήγυρη.

Τον δεξιό χορό των αναλογίων πλαισιώνουν Πατέρες της Ιεράς Μονής Καρακάλλου και τον αριστερό χορό Πατέρες της συνοδείας του Γέροντος Ιωάννου Ιερομόναχου από την Αγία Άννα.

Αύριο (Κυριακή) το πρωί στο καθολικό της Μονής θα τελεσθεί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεωρων κ. Θεόκλητου.

Κείμενο και αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό για το Διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων «Ορθοδοξία»: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων