15/02/2020 15/02/2020 Σύμφωνα με την Αγιορείτικη τάξη τίμησαν τη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.  Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συλλειτούργησε ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ, τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Λαζάρου, αδελφού της Μονής....
15 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2020 - 13:43

Με χειροτονία τιμήθηκε η εορτή της Υπαπαντής στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Με χειροτονία τιμήθηκε η εορτή της Υπαπαντής στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Σύμφωνα με την Αγιορείτικη τάξη τίμησαν τη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. 

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συλλειτούργησε ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ, τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Λαζάρου, αδελφού της Μονής.

Στις ακολουθίες, στον δεξιό χορό έψαλλε η χορωδία “Φιλοαθωνίτες”, ενώ στον αριστερό οι Βατοπαιδινοί πατέρες υπό την διεύθυνση του Γεώργιου Κωνσταντίνου.

Ακολούθησε το καθιερωμένο Αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου ο Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψη του στη Μονή.

Ακούστε ηχητικά αποσπάσματα από την εορτή:

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: asceticexperience.com

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων