08/10/2023 08/10/2023 Η Αγία Ζώνη, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, επέστρεψε χθες με τις δέουσες τιμές στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Η Αγία Ζώνη επί δύο βδομάδες βρέθηκε εκτός Αγίου Όρους. Συγκεκριμένα, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, εκατοντάδες πιστοί κάθε ηλικίας προσκύνησαν...
08 Οκτωβρίου, 2023 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2023 - 13:10

Επέστρεψε η Αγία Ζώνη στο Άγιον Όρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Επέστρεψε η Αγία Ζώνη στο Άγιον Όρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αγία Ζώνη, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας, επέστρεψε χθες με τις δέουσες τιμές στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Η Αγία Ζώνη επί δύο βδομάδες βρέθηκε εκτός Αγίου Όρους. Συγκεκριμένα, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, εκατοντάδες πιστοί κάθε ηλικίας προσκύνησαν το ιερό Θεομητορικό κειμήλιο στην Κοζάνη. Στη συνέχεια, η Αγία Ζώνη βρέθηκε στα Ιωάννινα από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου έτσι ώστε ο πιστός λαός να λάβει τη χάρη Της. Κατά την επιστροφή της Αγίας Ζώνης, μπορούσε να διακρίνει κανείς τη συγκίνηση στα μάτια όλων.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μετέφερε στα χέρια του το Ιερό Θεομητορικό κειμήλιο.
Οι Βατοπαιδινοί πατέρες ανάμεσα σε πλήθος κόσμου συνόδευσαν την Αγία Ζώνη μέχρι τον τόπο όπου αποθησαυρίζεται.

Η Αγία Ζώνη για πρώτη φορά στην Κοζάνη

Εκατοντάδες κάτοικοι της Κοζάνης, οι οποίοι προσήλθαν στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλης υποδέχθηκαν την Τιμία Ζώνη της Παναγίας, στις 28 Σεπτεμβρίου.
τα προπύλαια του Ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, κλήρος και τοπικές αρχές και λαός υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη.
Η μπάντα του Δήμου παιάνιζε χαρμόσυνα, ενώ αγήματα των Σωμάτων Ασφαλείας Απέδιδαν τιμές. (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ)

Είναι η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη της Παναγίας μας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέφθηκε την πόλη της Κοζάνης.

Στις 2 Οκτωβρίου, λίγο πριν την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης για την πόλη των Ιωαννίνων, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, με τη συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων, κόμισαν το ιερό κειμήλιο στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, την έδρα της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κοζάνης. (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ)

Στο Νοσοκομείο της Κοζάνης ιατροί, νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό καθώς και ασθενείς προσκύνησαν την Αγία Ζώνη. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ευχαρίστησε για τη μεγάλη ευλογία η Αγία Ζώνη να βρεθεί εκεί όπου σπεύδουν καθημερινά οι πολίτες για να λάβουν την ίαση του σώματος.

Επόμενος σταθμός της Αγίας Ζώνης στην Κοζάνη ήταν η έδρα της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού όπου προσκύνησαν στελέχη και οπλίτες με τον Διοικητή, Ταξίαρχο κ. Κοσμά Καλμανίδη να ευχαριστεί τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ για την ευλογία η Αγία Ζώνη να βρεθεί στο στρατόπεδο.

Ακολούθησε η επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης με τους Διοικητές να ευχαριστούν και αυτοί με τη σειρά τους για την ευλογία.

Η Αγία Ζώνη στα Ιωάννινα

Η πόλη των Ιωαννίνων υποδέχτηκε στις 5 το απόγευμα, της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, την Αγία Ζώνη. Την Τιμία Ζώνη κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ και Βατοπαιδινοί Πατέρες και υποδέχτηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Άρτης κ. Καλλίνικος και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Κατά την άφιξη του Ιερού Θεομητορικού κειμηλίου τελέστηκε Δοξολογία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου και ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Στη συνέχεια έγινε λιτανεία της Αγίας Ζώνηςτης Υπεραγίας Θεοτόκου στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων. Τελικός προορισμός ήταν ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις όπου πραγματοποιήθηκε Δοξολογία.

Την τελευταία ημέρα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα Ιωαννίνων προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.(Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Στη συνέχεια, έγινε λιτανεία της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων. Τελικός προορισμός ήταν ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις όπου πραγματοποιήθηκε Δοξολογία. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Έπειτα, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, με τη συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων, κόμισαν την Αγία Ζώνη, στο Αστυνομικό Μέγαρο, στην 8η μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Ιωαννίνων, στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης και τέλος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ)

Αξίζει να σημειώσουμε πως σε κάθε έξοδο της Αγίας Ζώνης χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό, προσέρχονται, για να λάβουν την χάρη της Κυρίας Θεοτόκου, να εναποθέσουν πάνω της τους πόνους και τα βάσανα της ζωής τους και να αναζητήσουν την ελπίδα στις δύσκολες ημέρες που περνάει ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων