06/06/2022 07/06/2022 Στους άρρηκτους δεσμούς αιώνων μεταξύ του Αγίου Όρους και του Βουλγαρικού λαού έκανε ιδιαίτερη μνεία ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ κατά την διάρκεια της υποδοχής του από αντιπροσωπεία των μοναστηριακών διοικητικών αρχών στις Καρυές, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αθωνική Πολιτεία το διήμερο 4-5 Ιουνίου 2022. του Νίκου Οικονόμου / ope.gr  ...
06 Ιουνίου, 2022 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2022 - 1:07

O Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ στο Άγιον Όρος

Διαδώστε:
O Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ στο Άγιον Όρος

Στους άρρηκτους δεσμούς αιώνων μεταξύ του Αγίου Όρους και του Βουλγαρικού λαού έκανε ιδιαίτερη μνεία ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ κατά την διάρκεια της υποδοχής του από αντιπροσωπεία των μοναστηριακών διοικητικών αρχών στις Καρυές, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αθωνική Πολιτεία το διήμερο 4-5 Ιουνίου 2022.

  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

«Για κάθε Βουλγαρική καρδιά η φράση “Άγιον Όρος” εμπνέει και είναι ιερή», τόνισε ο Πρόεδρος Ράντεφ και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δεσμοί που ενώνουν το Άγιον Όρος και τον Βουλγαρικό λαό θα ενισχύονται και θα εμπλουτίζονται όλο και περισσότερο μέσα από αμοιβαίες επισκέψεις και πνευματικά επωφελείς πρωτοβουλίες. Παράλληλα ανέφερε ότι δεν θα λησμονηθεί ποτέ η πρόσφατη έλευση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου για πρώτη φορά στη Βουλγαρία από το Άγιον Όρος, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός αυτό.

Ο Πρόεδρος Ράντεφ αναφέρθηκε στο παράδειγμα της αδελφικής αγάπης και του αλληλοσεβασμού που δίνει το Άγιον Όρος σε όλη την ανθρωπότητα εν μέσω των δύσκολων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα. «Σε αυτή τη χερσόνησο που είναι μικρή σαν ανθρώπινο χέρι, συνυπάρχουν με ειρήνη, αγάπη, αλληλοβοήθεια και αλληλοσεβασμό, ως μια οικογένεια, μοναχοί πολλών εθνικοτήτων», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Επίσης το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πρωτάτο, ενώ στην συνέχεια μετέβη στην Ιερά Μονή Ζωγράφου, όπου έγινε δεκτός από τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο και την αδελφότητα που αποτελείται από μοναχούς Βουλγαρικής καταγωγής.

Ο κ. Ράντεφ τόνισε ότι η Ιερά Μονή Ζωγράφου συνεχίζει να είναι θεματοφύλακας της Ορθοδοξίας και των διδασκαλιών της πίστεως, καθώς και πυλώνας στήριξης της αλήθειας.

Επιπλέον εξέφρασε στον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο τον θαυμασμό του Βουλγαρικού λαού και του ίδιου προσωπικά για το έργο που επιτελεί το οποίο, όπως ανέφερε, ενισχύει την ενότητα της Ορθοδοξίας. Ο κ. Ράντεφ υπογράμμισε ότι η Μονή μπορεί να συνεχίζει να υπολογίζει στην υποστήριξη του Βουλγαρικού κράτους για την καθιέρωση της ως σημαντικό κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού και της Βουλγαρικής πνευματικότητας.

Ακόμη κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ιερά Μονή Ζωγράφου, συμμετείχε στη φύτευση ακακιών στο πλαίσιο έργων που γίνονται σε κοντινή πλαγιά.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας επισκέφθηκε την βιβλιοθήκη της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων