06/12/2020 06/12/2020 Ένας χρόνος εκπληρώθηκε από την εκδημία του μακαριστού Γέροντος Εφραίμ. Ο Γέροντας Εφραίμ Μωραΐτης, εκ Βόλου καταγόμενος, ήταν προηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους, ο οποίος επανέφερε την Ιερά Μονή σε Κοινόβιο. Ήταν ο τελευταίος εν ζωή υποτακτικός του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού. Υπήρξε Γέροντας, Πνευματικός Πατέρας, Καθοδηγητής και Διδάσκαλος της νοεράς εργασίας...
06 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2020 - 9:29

Ετήσιο μνημόσυνο θεμελιωτή του Αγιορείτικου Μοναχισμού στις ΗΠΑ

Διαδώστε:
Ετήσιο μνημόσυνο θεμελιωτή του Αγιορείτικου Μοναχισμού στις ΗΠΑ

Ένας χρόνος εκπληρώθηκε από την εκδημία του μακαριστού Γέροντος Εφραίμ. Ο Γέροντας Εφραίμ Μωραΐτης, εκ Βόλου καταγόμενος, ήταν προηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους, ο οποίος επανέφερε την Ιερά Μονή σε Κοινόβιο. Ήταν ο τελευταίος εν ζωή υποτακτικός του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού.

Υπήρξε Γέροντας, Πνευματικός Πατέρας, Καθοδηγητής και Διδάσκαλος της νοεράς εργασίας πολυάριθμων μοναστών και λαϊκών. Είναι ο Κτίτορας της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου, στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θεμελιωτής και αναβιωτής πολυάριθμων κοινοβίων στο Αγιον Όρος, στην Ελλάδα, τις Η.Π.Α. και αλλού. Είναι ο θεμελιωτής του Αγιορείτικου Μοναχισμού στην Αμερική. Η αγιασμένη του βιωτή υπήρξε υπόδειγμα αρετής και αγιότητας, στήριγμα και παρηγοριά, δια των ευχών του προς τον Κύριο, αναρίθμητων ψυχών σε όλο το κόσμο.

Στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου τελέστηκε στις 14:30 το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο κατά την Αγιορείτικη Τάξη. Μετά την ολοκλήρωση της Ακολουθίας, εψάλει Τρισάγιο στο μνήμα του Γέροντα Εφραίμ, εντός του παρεκκλησιού του Αγ. Μηνά, όπισθεν του Καθολικού της Μονής.

Οι ευχές του προς Κύριον και η παρρησία του ενώπιον Θεού είθε να γεμίσουν τις καρδιές όλων των Χριστιανών με χαρά και από Θεού παρηγοριά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Δημήτριος Κατσικλής: Florence,Arizona

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων