28/05/2020 28/05/2020 Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στην Τράπεζα της Μονής μετά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία κατά την ημέρα της Αποδόσεως της εορτής Πάσχα. Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρεται στο περιεχόμενο και την θεολογία της αποδόσεως της εορτής του Πάσχα μετά από μία αναστάσιμη περίοδο των σαράντα ημερών και προ της δεσποτικής εορτής...
28 Μαΐου, 2020 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2020 - 16:52

«Ευλογημένος ο άνθρωπος που ακολουθεί και βιώνει το φως»

Διαδώστε:
«Ευλογημένος ο άνθρωπος που ακολουθεί και βιώνει το φως»

Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στην Τράπεζα της Μονής μετά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία κατά την ημέρα της Αποδόσεως της εορτής Πάσχα.

Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρεται στο περιεχόμενο και την θεολογία της αποδόσεως της εορτής του Πάσχα μετά από μία αναστάσιμη περίοδο των σαράντα ημερών και προ της δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου. Με την συχνή επανάληψη του «Χριστός ανέστη…» η Εκκλησία μας καλεί να εμπεδώσουμε την αναστάσιμη ζωή και αναστάσιμη χαρά.

Πίσω από το πένθος και τον αναστεναγμό, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γέρων Εφραίμ, τον πόνο και την δυσκολία κρύβεται η αναστάσιμη χαρά. Πίσω από τον σταυρό αναβλύζει η χαρά εν όλω τω κόσμω. Οι άνθρωποι του Θεού παρά της δυσκολίες, άρουν τον σταυρό του και ακολουθούν τον Χριστό, απαρνούμενοι το ίδιο θέλημα και τις ίδιες επιθυμίες, μία ακολουθία που κοστίζει, αλλά πίσω από τις δυσκολίες του σταυρού μας μας δίνει την αναστάσιμη χαρά, μας δίνει το φως, το οποίο είναι πρόσωπο, είναι ο Χριστός, και είναι ευλογημένος εκείνος που ακολουθεί και βιώνει το Φως του Χριστού.

Ας ευχόμαστε, κατακλείει τον λόγο του ο Γέροντας, η Ανάστασις Του να την βιώνεται από το πιστό καθημερινά, καθώς κάθε Κυριακή η Εκκλησία προβάλει την Ανάσταση του Κυρίου, και ευλογημένος αυτός ο οποίος αναπνέει την αναστάσιμη χαρά που πηγάζει από τον καινό και κενό τάφο.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων