24/09/2023 24/09/2023 Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Παναγίας της Παντάνασσας, στο ιερό μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος στη λίμνη Βιστωνίδα. Αποστολή Πόρτο Λάγος: Ραφαήλ Γεωργιάδης Πιστοί από την ευρύτερη περιοχή και από άλλα μέρη της Ελλάδας προσήλθαν στο Μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου για να προσκυνήσουν την Παναγία...
24 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2023 - 17:51

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Πλήθος πιστών τίμησε την Παναγία την Παντάνασσα στο Πόρτο Λάγος

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Πλήθος πιστών τίμησε την Παναγία την Παντάνασσα στο Πόρτο Λάγος

Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Παναγίας της Παντάνασσας, στο ιερό μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος στη λίμνη Βιστωνίδα.

Αποστολή Πόρτο Λάγος: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Πιστοί από την ευρύτερη περιοχή και από άλλα μέρη της Ελλάδας προσήλθαν στο Μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου για να προσκυνήσουν την Παναγία την Παντάνασσα και να λάβουν τη χάρη της.

Των Ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Προύσσης κ.Ιωακείμ, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, Βατοπαιδινούς ιερομονάχους , διακονους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγιας της Παντανασσης σε όλο το μοναστήρι.

Το παρών στην θεια λειτουργία έδωσαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, οι διοικητές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξανθης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, Λιμεναρχείου Πόρτο Λάγος και εκπρόσωποι του Στρατού.

Στη συνέχεια ακολούθησε το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονης.

                

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων