20/04/2020 20/04/2020 Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στο Συνοδικό της Μονής κατά το παραδοσιακό αγιορείτικο κέρασμα μετά το πέρας του Εσπερινού της Αγάπης. Ο Γέροντας με αφορμή την τέλεση του Εσπερινού της αγάπης σημείωσε χαρακτηριστικά πως κάθε Ακολουθία της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας είναι προσευχή, μέσα από την οποία ο πιστός επιδιώκει...
20 Απριλίου, 2020 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2020 - 16:20

Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Η αγάπη προς τον Θεό δεν έχει όρια, δεν έχει τέλος» (Ομιλία μετά τον Εσπερινό της Αγάπης, στο Συνοδικό της Μονής)

Διαδώστε:
Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Η αγάπη προς τον Θεό δεν έχει όρια, δεν έχει τέλος» (Ομιλία μετά τον Εσπερινό της Αγάπης, στο Συνοδικό της Μονής)

Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στο Συνοδικό της Μονής κατά το παραδοσιακό αγιορείτικο κέρασμα μετά το πέρας του Εσπερινού της Αγάπης.

Ο Γέροντας με αφορμή την τέλεση του Εσπερινού της αγάπης σημείωσε χαρακτηριστικά πως κάθε Ακολουθία της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας είναι προσευχή, μέσα από την οποία ο πιστός επιδιώκει να κοινωνήσει με τον Χριστό και να γίνει ένα με τον Χριστό. Κάθε ακολουθία, αναφέρει ο Γέροντας στον λόγο του, είναι ακολουθία αγάπης και η αγάπη προς τον Θεό δεν έχει όρια δεν έχει τέλος.

Ιδιαίτερα δε ο εσπερινός που τελείται την Κυριακή της Αναστάσεως χαρακτηρίζεται ως ο Εσπερινός της Αγάπης γιατί η Εκκλησία διαδηλώνει αυτή την ημέρα ότι ο Αναστάς Χριστός είναι ο Θεός της Αγάπης.

Στη συνέχεια πατέρες της Μονής αποδίδουν το Ευαγγέλιο του Εσπερινού της Αγάπης στην ομηρική διάλεκτο, το οποίο μπορείτε να παρακολοθήσετε μετά την ομιλία του Γέροντα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων