27/09/2020 27/09/2020 Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ στην Τράπεζα της Μονής προς τους πατέρες και τους προσκυνητές με αφορμή την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην ομιλία του στα ιστορικά γεγονότα πέριξ της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Αυτοκράτειρα Ελένη και της υψώσεως Του από...
27 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 12:54

Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Η Δόξα του Κυρίου ο Σταυρός Του»

Διαδώστε:
Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Η Δόξα του Κυρίου ο Σταυρός Του»

Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ στην Τράπεζα της Μονής προς τους πατέρες και τους προσκυνητές με αφορμή την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην ομιλία του στα ιστορικά γεγονότα πέριξ της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Αυτοκράτειρα Ελένη και της υψώσεως Του από τον Άγιο Μακάριο Ιεροσολύμων. Στην συνέχεια με αγιοπατερικό λόγο αναφέρθηκε στη Θεολογία του Σταυρού μέσα από την ερμηνεία των Γεγονότων της Σταυρώσεως, όπως αυτά καταγράφονται από τους ιερούς Ευαγγελιστές, αλλά και στον συμβολισμό του Σταυρού ως όπλου κατά των δαιμόνων κατά τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας και στη σημασία την οποία έχει ο Σταυρός του Κυρίου για τον Χριστιανό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων