17/01/2021 17/01/2021 Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στην Τράπεζα της Μονής μετά την Θεία Λειτουργία κατά την 4/17 Ιανουαρίου 2021, Κυριακή πρo των Φώτων κατά το παλαιό εορτολόγιο και ημέρα μνήμης των Δεκατριών Βατοπαιδινών Οσιομαρτύρων, επί λατινόφρονος αυτοκράτορος Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγου και Πατριαρχείας Ιωάννη Βέκκου. Ο Γέροντας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο...
17 Ιανουαρίου, 2021 - 18:14

Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Μέσα στο μυστήριο της σιωπής λαλεί ο Θεός»

Διαδώστε:
Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Μέσα στο μυστήριο της σιωπής λαλεί ο Θεός»

Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στην Τράπεζα της Μονής μετά την Θεία Λειτουργία κατά την 4/17 Ιανουαρίου 2021, Κυριακή πρo των Φώτων κατά το παλαιό εορτολόγιο και ημέρα μνήμης των Δεκατριών Βατοπαιδινών Οσιομαρτύρων, επί λατινόφρονος αυτοκράτορος Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγου και Πατριαρχείας Ιωάννη Βέκκου.

Ο Γέροντας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός της Βαπτίσεως του Κυρίου και στη Θεολογία της Δεσποτικής αυτής εορτής, με ιδιαίτερη αναφορά στο αναμάρτητον του Κυρίου, στην θεολογική σημασία της ερήμου ως απομάκρυνση από την αμαρτία και τα αίτια αυτής καθώς και στη σημασία της σιωπής και της αδιάλειπτης προσευχής στη Θεολογία της Εκκλησίας και τη ζωή του Χριστιανού, τόσο του μοναχού, όσο και του λαϊκού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων