15/05/2022 15/05/2022 Στο περιεχόμενο και το νόημα της ευαγγελικής περικοπής της σημερινής Κυριακής, Κυριακής του Παραλύτου, αναφέρθηκε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ στην τράπεζα της Μονής μετά την Ευχαριστιακή Σύναξη, απευθυνόμενος στους πατέρες της Μονής. Ο Γέρων Εφραίμ αναφέρθηκε στην αξία της ευαγγελικής διδασκαλίας κατά την ανάγνωση των περικοπών στην λατρεία της Εκκλησίας, καθώς δια...
15 Μαΐου, 2022 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2022 - 15:51

Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Να αγαπούμε τον Χριστό και να ταυτιστούμε μαζί Του»

Διαδώστε:
Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Να αγαπούμε τον Χριστό και να ταυτιστούμε μαζί Του»

Στο περιεχόμενο και το νόημα της ευαγγελικής περικοπής της σημερινής Κυριακής, Κυριακής του Παραλύτου, αναφέρθηκε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ στην τράπεζα της Μονής μετά την Ευχαριστιακή Σύναξη, απευθυνόμενος στους πατέρες της Μονής.


Ο Γέρων Εφραίμ αναφέρθηκε στην αξία της ευαγγελικής διδασκαλίας κατά την ανάγνωση των περικοπών στην λατρεία της Εκκλησίας, καθώς δια της διδασκαλίας αυτής βοηθείται ο άνθρωπος που θέλει υγιή πνευματική ζωή και επιθυμεί να σωθεί. Για αυτό χρειάζεται ο κατηχητικός λόγος να θυμίζει τα ιερά διδάγματα. Ο Γέρων Εφραίμ αναφερόμενος στην ερώτηση του Κυρίου προς τον παράλυτο  «θέλεις υγιής γενέσθαι;» τόνισε πως ότι κάνει ο Κύριος και καταγράφεται στο Ευαγγέλιο δεν είναι τυχαίο και άνευ σημασίας, ότι λέγει ο Κύριος και κάνει έχει σωτηριολογικό σκοπό. Το μήνυμα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής είναι πως χρειάζεται η αποδοχή του ανθρώπου στο σχέδιο της σωτηρίας του ανθρώπου από τον Θεό. Χρειάζεται επομένως η συνέργεια μεταξύ Θεού και ανθρώπου.

Τέλος ο Γέρων Εφραίμ απευθυνόμενος προς τους πατέρες ευχήθηκε να αγωνιζόμαστε πνευματικά ώστε η Χάρις του Θεού να δίδει δύναμη ώστε να αγαπούμε και να ακολουθούμε τον Χριστό μας και να ταυτιστούμε μαζί Του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων