26/09/2021 28/09/2021 Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού με το παλαιό ημερολόγιο και στην τράπεζα της ΙΜΜ Βατοπαιδίου ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε στην αδελφότητα αναλύοντας την περικοπή του Ευαγγελίου όπου φαίνεται σαφέστατα, όπως αναφέρει ο Γέροντας, ότι ο Κύριος χρησιμοποιεί την Παλαιά Διαθήκη και φαίνεται ότι ο συνεχιστής της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο ίδιος. Ο Κύριος...
26 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:07
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2021 - 19:46

Βιώνοντας τον Σταυρό του Κυρίου στη ζωή μας

Διαδώστε:
Βιώνοντας τον Σταυρό του Κυρίου στη ζωή μας

Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού με το παλαιό ημερολόγιο και στην τράπεζα της ΙΜΜ Βατοπαιδίου ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε στην αδελφότητα αναλύοντας την περικοπή του Ευαγγελίου όπου φαίνεται σαφέστατα, όπως αναφέρει ο Γέροντας, ότι ο Κύριος χρησιμοποιεί την Παλαιά Διαθήκη και φαίνεται ότι ο συνεχιστής της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο ίδιος.

Ο Κύριος ως άσαρκος Θεός λόγος πρυτανεύει και δεσπόζει εις την όλη διήγηση της Παλαιάς Διαθήκης και ως ενσαρκωμένος Θεός Λόγος δεσπόζει στην Καινή Διαθήκη σημειώνει ο Γέροντας.

Τονίζει μάλιστα ότι «ένας ακόλουθος του Εσταυρωμένου αρέσκεται και ποθεί να βιώνει το Σταυρό και ότι το βίωμα του Σταυρού είναι μια καίνωση, μια θυσία, ένα μαρτύριο, το οποίο όμως δεν το δέχεται ο άνθρωπος του Θεού με ψυχολογική πίεση αλλά με θείο πόθο».

Δείτε oλόκληρη την ομιλία:

Κάμερα – Μοντάζ: Κώστας Καλπατζίδης – Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων