24/10/2019 24/10/2019 Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ με θέμα  “Πᾶσα πνοὴ αἰνεσάτω τὸν Κύριον (Ψαλμ. 150, 6)” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Δημήτρια 2019», που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου Αττικής. Ο Γέροντας Εφραίμ παρουσίασε τον βίο και στιγμιότυπα από τη θαυμαστή πολιτεία του Γέροντος...
24 Οκτωβρίου, 2019 - 15:02

Γέροντας Εφραίμ: Το Άγιον Όρος δίδει τα μεγαλύτερα δώρα

Διαδώστε:
Γέροντας Εφραίμ: Το Άγιον Όρος δίδει τα μεγαλύτερα δώρα

Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ με θέμα  “Πᾶσα πνοὴ αἰνεσάτω τὸν Κύριον (Ψαλμ. 150, 6)” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Δημήτρια 2019», που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου Δήμου Αττικής.

Ο Γέροντας Εφραίμ παρουσίασε τον βίο και στιγμιότυπα από τη θαυμαστή πολιτεία του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, του Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτου, του Γέροντος Δανιήλ Κατουνακιώτου και του Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου:  “Το ψαλμικό αυτό χωρίο του Προφητάνακτος Δαυίδ το έκαναν πράξη στην καθημερινή τους πνευματική ζωή οι τέσσερεις μεγάλες μορφές της Εκκλησίας μας, που προσφάτως ανακοίνωσε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ότι εντός ολίγου καιρού θα αναγραφούν τα ονόματα των Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτου, Γέροντος Δανιήλ Κατουνακιώτου και Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας” τόνισε και πρόσθεσε ότι “η Εκκλησία είναι εργαστήριο αγιότητος. Παραλαμβάνει τον άνθρωπο αφώτιστο, αθεράπευτο και στιγματισμένο από το προπατορικό αμάρτημα και τον θεραπεύει μέσω των Ιερών Μυστηρίων, της λατρεία και της εν γένει πνευματικής ζωής.

Πηγή: pemptousia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων