30/03/2022 30/03/2022 Τα συμπεράσματα του Διαδικτυακού Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Η πολυδιάστατη, διαχρονική και οικουμενική Επανάσταση του 1821», το οποίο ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου 2021 με τη συμμετοχή διακεκριμένων πανεπιστημιακών, παρουσίασε χθες το βράδυ ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, στην ομιλία λήξης του. Ο άγιος καθηγούμενος τόνισε ότι το γένος των Ελλήνων συμπορεύεται με...
30 Μαρτίου, 2022 - 12:03
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2022 - 12:21

Γέροντας Εφραίμ: Το γένος των Ελλήνων συμπορεύεται στην ιστορία με πειρασμούς προς την Ανάστασή του

Διαδώστε:
Γέροντας Εφραίμ: Το γένος των Ελλήνων συμπορεύεται στην ιστορία με πειρασμούς προς την Ανάστασή του

Τα συμπεράσματα του Διαδικτυακού Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Η πολυδιάστατη, διαχρονική και οικουμενική Επανάσταση του 1821», το οποίο ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου 2021 με τη συμμετοχή διακεκριμένων πανεπιστημιακών, παρουσίασε χθες το βράδυ ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, στην ομιλία λήξης του.

Ο άγιος καθηγούμενος τόνισε ότι το γένος των Ελλήνων συμπορεύεται με δυσκολίες και πειρασμούς προς την Ανάστασή του ανά τους αιώνες, καθώς οι κρίσεις που ζούμε τις δύο τελευταίες δεκαετίες δεν είναι οι μόνες που έζησαν οι Έλληνες στην ιστορία τους. Παρόμοιες κρίσεις υπήρχαν και πριν το 1453 και πριν το 1821 και πριν το 1940, όπως είπε.

Ακολούθως δε αναφέρθηκε στα συμπεράσματα του Συνεδρίου. Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων