23/03/2024 23/03/2024 Στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου μίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, με ευλογία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασιλείου. Ολόκληρη την ομιλία του μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο:  Ο Γέροντας, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο πώς θα πρέπει οι ιερείς να είναι απέναντι στο λαό, ενώ τόνισε...
23 Μαρτίου, 2024 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2024 - 10:46

Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Απόκτησε την Ειρήνη του Χριστού μέσα σου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Απόκτησε την Ειρήνη του Χριστού μέσα σου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου μίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, με ευλογία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασιλείου.

Ολόκληρη την ομιλία του μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο:

Ο Γέροντας, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο πώς θα πρέπει οι ιερείς να είναι απέναντι στο λαό, ενώ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουν την ειρήνη του Χριστού μέσα τους.
Αναφέρθηκε μάλιστα σε αγιασμένες μορφές του Αγίου Όρους οι οποίοι μπορεί να ήταν απλοί καλόγεροι αλλά έγιναν άγιοι, όπως είπε.

Σημείωσε μάλιστα ότι είναι πολύ σημαντικό οι ιερείς να εμπνέουν το λαό και γι αυτό πρέπει «εμείς οι ιερείς, είπε, πρέπει να παρακαλούμε το Χριστό να μας βοηθήσει να εμπνέουμε».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε ότι όσο καθαρίζει η καρδία τόσο αυξάνεται η όραση του Θεού δηλαδή η αίσθηση του Θεού. Είναι μάλιστα σημαντικό, είπε ο Γέροντας, να αντιληφθούμε εμείς οι ιερείς ότι είμαστε καθοδηγητές του λαού και αυτό είναι μεγάλη ευθύνη την οποία «πρέπει να κατανοήσουμε οι ιερείς που θέλουμε να υπηρετήσουμε την Εκκλησία».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων