30/10/2022 30/10/2022 Μία προσπάθεια περιγραφής του πολύπαθου βίου του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού και αποτύπωσης της προσωπικότητάς του, που υπήρξε υποτακτικός του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και έζησε 72 χρόνια στην ασκητική μοναχική ζωή. Πλήθος στοιχείων, μαρτυριών και τεκμηρίων που φωτίζουν πολλές πτυχές της πνευματικής πορείας μιας εκ των οσίων μορφών του Αγίου Όρους της εποχής...
30 Οκτωβρίου, 2022 - 11:55

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός | Ντοκιμαντέρ

Διαδώστε:
Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός | Ντοκιμαντέρ

Μία προσπάθεια περιγραφής του πολύπαθου βίου του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού και αποτύπωσης της προσωπικότητάς του, που υπήρξε υποτακτικός του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και έζησε 72 χρόνια στην ασκητική μοναχική ζωή.

Πλήθος στοιχείων, μαρτυριών και τεκμηρίων που φωτίζουν πολλές πτυχές της πνευματικής πορείας μιας εκ των οσίων μορφών του Αγίου Όρους της εποχής μας, της οποίας η ζωή βρίθει ασκητικών αγώνων, αυταπαρνήσεως, υπομονής, αλλά κυρίως αμέτρου ευαγγελικής αγάπης.

Ταυτόχρονα παρουσιάζονται πρωτότυπες-αδημοσίευτες αναφορές για πρόσωπα που σημάδεψαν την ζωή του Γέροντος, όπως για τον Άγιο Ιωσήφ Ησυχαστή, τον Άγιο Εφραίμ Κατουνακιώτη, τον Άγιο Παΐσιο Αγιορείτη κ.ά.

Παραγωγή: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Περισσότερα για τον βίο του Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδίου μπορείτε να δείτε στην έκδοση: Πατήστε ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων