08/02/2021 09/02/2021 Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου / 7 Φεβρουαρίου 2021 στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λιτανεύθηκε από τους Πατέρες της Αδερφότητος η θαυματουργός και χαριτόβρυτος εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας. Το ιερό εικόνισμα της Κυρίας Θεοτόκου την περίοδο αυτή βρίσκεται εναποθετημένο εντός του Καθολικού της Μονής επί τη ευκαιρία της εορτής...
08 Φεβρουαρίου, 2021 - 18:48
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2021 - 10:31

Για πρώτη φορά λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας

Διαδώστε:
Για πρώτη φορά λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου / 7 Φεβρουαρίου 2021 στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λιτανεύθηκε από τους Πατέρες της Αδερφότητος η θαυματουργός και χαριτόβρυτος εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας.

Το ιερό εικόνισμα της Κυρίας Θεοτόκου την περίοδο αυτή βρίσκεται εναποθετημένο εντός του Καθολικού της Μονής επί τη ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως της Παναγίας της Παραμυθίας (21 Ιανουαρίου 2020), όπου μεταφέρθηκε από το περεκκλήσιο στο οποίο βρίσκεται αποθησαυρισμένη από αιώνων.

Με συγκίνηση και κατάνυξη οι Πατέρες λιτάνευσαν για πρώτη φορά το ιερό θεομητορικό εκτύπωμα εντός του περιβόλου της Μονής και προ του τέλους αυτής ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ ανέπεμψε δέηση ενώπιον του ιερού Θεομητορικού σεβάσματος για την απαλλαγή από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στη λιτανεία συμμετείχαν οι Βατοπαιδινοί πατέρες και οι ελάχιστοι εργαζόμενοι λαϊκοί, καθώς αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν προσκυνητές στην Αγιώνυμη Πολιτεία λόγω των μέτρων και ρυθμίσεων που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από την Λιτάνευση της εικόνας Της Παναγίας από την Βατοπαιδινή αδελφότητα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων