01/04/2021 01/04/2021 Όσοι επισκέφθηκαν το Άγιον Όρος σίγουρα πέρα από τα επιβλητικά καστρομονάστηρα, την βυζαντινή μεγαλοπρέπεια της λατρείας, την ησυχαστική ζωή έχουν να θυμούνται και την αγιορειτική φιλοξενία. Αναπόσπαστο κομμάτι της, είναι το κελί στο οποίο οι προσκυνητές θα καταλύσουν τις λίγες ώρες που τους επιτρέπει το μοναστηριακό πρόγραμμα. Εκεί συντροφιά με λίγα ψυχοφελή βιβλία ο επισκέπτης...
01 Απριλίου, 2021 - 15:02
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2021 - 18:33

Η Αγιορείτικη φιλοξενία

Διαδώστε:
Η Αγιορείτικη φιλοξενία

Όσοι επισκέφθηκαν το Άγιον Όρος σίγουρα πέρα από τα επιβλητικά καστρομονάστηρα, την βυζαντινή μεγαλοπρέπεια της λατρείας, την ησυχαστική ζωή έχουν να θυμούνται και την αγιορειτική φιλοξενία.

Αναπόσπαστο κομμάτι της, είναι το κελί στο οποίο οι προσκυνητές θα καταλύσουν τις λίγες ώρες που τους επιτρέπει το μοναστηριακό πρόγραμμα. Εκεί συντροφιά με λίγα ψυχοφελή βιβλία ο επισκέπτης θα ξεκουράσει το σώμα για να ανταποκριθεί στο απαιτητικό πρόγραμμα των ακολουθιών και της οδοιπορίας για το επόμενο προσκύνημα.

Η αγιορείτικη παράδοση με την μακραίωνη ιστορία της αγκαλιάζει όλον τον άνθρωπο, ψυχή τε και σώματι προσφέροντάς του και την τροφή της ψυχής αλλά και την ανάπαυση του σώματος με την υποχρεωτική συμμετοχή στην αγιορειτική τράπεζα ως αναπόσπαστο τμήμα του ημερήσιου προγράμματος αλλά και τις κλίνες για την ανάπαυση των αδελφών.

Το κελί βεβαίως για τους μοναχούς λαμβάνει άλλη σημασία είναι ο χώρος της περισυλλογής του κανόνα, του ταμείου της προσευχής και της ανασύνταξης των δυνάμεων.

Κείμενο: Βασίλης Χάδος/ Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης – OPE.GR

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων