02/02/2023 02/02/2023 Κλιμάκιο της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός μετέβη για μια ακόμη φορά στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους. Η Ακαδημία έψαλε ως Α’ Χορός κατά τις ακολουθίες του νυχθημέρου της Κυριακής 29 Ιανουαρίου ν.η. (Εσπερινός Σαββάτου, Μεσονυκτικό, Όρθρος και Θεία Λειτουργία), όπως και κατά την Αγρυπνία του καθηγητού της ερήμου και πατέρα...
02 Φεβρουαρίου, 2023 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2023 - 20:21

Η Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους

Διαδώστε:
Η Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους

Κλιμάκιο της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός μετέβη για μια ακόμη φορά στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

Η Ακαδημία έψαλε ως Α’ Χορός κατά τις ακολουθίες του νυχθημέρου της Κυριακής 29 Ιανουαρίου ν.η. (Εσπερινός Σαββάτου, Μεσονυκτικό, Όρθρος και Θεία Λειτουργία), όπως και κατά την Αγρυπνία του καθηγητού της ερήμου και πατέρα των μοναχών Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου (17/30 Ιαν.).

Οι μαθητές της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός» υπό τον διευθυντή τους Σπυρίδωνα Ασπιώτη προσκύνησαν την θαυματουργό εικόνα Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, συνομίλησαν και άκουσαν λόγους πνευματικής προκοπής από τον Γέροντα της Μονής π. Αμφιλόχιο, ενώ παράλληλα ασχολήθηκαν με διάφορα διακονήματα.

Μοναδική εμπειρία και ευλογία ήταν το γεγονός ότι ασπάστηκαν τον Παντοκράτορα (ψάλλοντας τον Τρισάγιο Ύμνο και το Αλληλουιάριον του Πρώτου Ήχου) στον τρούλο του Καθολικού.

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στο άλμπουμ:

Ι.Μ.Δοχειαρίου, 2023.01.28-30

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων