16/11/2019 16/11/2019 ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Ραφαήλ Γεωργιάδης Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 16 Νοεμβρίου η Ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στην Ιερα Μονή Ξενοφώντος. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκουπόλεως κ. Πολύκαρπος εκ του Πατριαρχείου Βουλγαριας, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Βαρθολομαίο, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος...
16 Νοεμβρίου, 2019 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2019 - 11:50

Η ανακομιδή των λειψάνων του Αγ. Γεωργίου στην Ι.Μ. Ξενοφώντος

Διαδώστε:
Η ανακομιδή των λειψάνων του Αγ. Γεωργίου στην Ι.Μ. Ξενοφώντος

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Ραφαήλ Γεωργιάδης

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 16 Νοεμβρίου η Ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στην Ιερα Μονή Ξενοφώντος.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκουπόλεως κ. Πολύκαρπος εκ του Πατριαρχείου Βουλγαριας, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Βαρθολομαίο, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αρχιμ. Γαβριήλ , τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιο και πλειάδα Ιερομονάχων και ιεροδιακονων.

Το Καθολικό ήταν κατάμεστο από εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον Άγιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα και στη συνέχεια κέρασμα στο συνοδικό.

Στην Ιερά Μονή παρευρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αρίστος Κασμίρογλου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων