22/10/2019 23/10/2019 «Η Αθωνιάδα Ακαδημία είναι μικρογραφία του Οικουμενικού Πατριαρχείου»  δήλωσε η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μιλώντας σε μοναχούς, εκπαιδευτικούς και μαθητές της Αθωνιάδας Ακαδημίας, στο εκκλησάκι εντός της σχολής, στο ‘Αγιο Όρος. Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη συγκίνησή του συνεχάρη όλους για το έργο τους. Ανέφερε ότι στην Αθωνιάδα Ακαδημία φοιτούν μαθητές διαφόρων εθνικοτήτων...
22 Οκτωβρίου, 2019 - 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2019 - 21:36

“Η Αθωνιάδα Ακαδημία είναι μικρογραφία του Οικουμενικού Πατριαρχείου”

Διαδώστε:
“Η Αθωνιάδα Ακαδημία είναι μικρογραφία του Οικουμενικού Πατριαρχείου”

«Η Αθωνιάδα Ακαδημία είναι μικρογραφία του Οικουμενικού Πατριαρχείου»  δήλωσε η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μιλώντας σε μοναχούς, εκπαιδευτικούς και μαθητές της Αθωνιάδας Ακαδημίας, στο εκκλησάκι εντός της σχολής, στο ‘Αγιο Όρος.

Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη συγκίνησή του συνεχάρη όλους για το έργο τους. Ανέφερε ότι στην Αθωνιάδα Ακαδημία φοιτούν μαθητές διαφόρων εθνικοτήτων και φυλών, οι οποίοι μιλούν διάφορες γλώσσες και πρόσθεσε:

«Είναι μια μικρογραφία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, το οποίο περιλαμβάνει εις τους κόλπους του και εις την δικαιοδοσία του ευσεβή ορθόδοξα τέκνα κάθε προελεύσεως, μέχρι και των μακρινών ασιατικών χωρών, μέχρι και της απώτατης Νέας Ζηλανδίας, μέχρι και του Καναδά και της Αργεντινής».

Ο έφορος της Αθωνιάδας Ακαδημίας γέροντας Γεώργιος ο Βατοπαιδινός δώρισε στον Παναγιώτατο μια εικόνα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ την οποία φιλοτέχνησαν μαθητές της Σχολής.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Δείτε το βίντεο του Πρακτορείου Ορθοδοξία

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος
Επιμέλεια Βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Αλέξης Κωνστάντης
Μοντάζ: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων