12/07/2019 12/07/2019 Το Σάββατο 13 Ιουλίου, η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου θα έχει τη μεγάλη χαρά και ευλογία να υποδεχθεί την χαριτόβρυτο Εικόνα των Εφόρων της Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, την οποία, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, θα κομίσει ο Πνευματικός της Αδελφότητος Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής...
12 Ιουλίου, 2019 - 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2019 - 16:36

Υποδοχή της Εικόνας των Εφόρων Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πήλιο

Διαδώστε:
Υποδοχή της Εικόνας των Εφόρων Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πήλιο

Το Σάββατο 13 Ιουλίου, η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου θα έχει τη μεγάλη χαρά και ευλογία να υποδεχθεί την χαριτόβρυτο Εικόνα των Εφόρων της Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, την οποία, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, θα κομίσει ο Πνευματικός της Αδελφότητος Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Η Ιερά Εικόνα, που δωρίζεται από την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, για να καταστεί εφέστιος Εικόνα της Μονής Ταξιαρχών, προσφέρεται ως ευλογία του Αγίου Όρους προς όλη την θεόσωστο Επαρχία της Δημητριάδος και ως απτή απόδειξη της σκέπης και της κραταιάς προστασίας των Φωταυγών Αρχαγγέλων στην τοπική Εκκλησία.

 

 

Με αφορμή το χαρμόσυνο αυτό γεγονός, οι ακολουθίες στην Ι. Μονή θα τελεσθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
7.00 ́– 9.00 μ.μ. : Υποδοχή Ιεράς Εικόνος

Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ ̓ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ
(Μνήμη Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, ονομαστήρια της σεβαστής Καθηγουμένης της Ι. Μονής Γερόντισσας Νικοδήμης)

7.00 ́-11.00 ́π.μ.: Όρθρος & Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.
6.00 ́- 7.30 ́ μ.μ.: Εσπερινός και Παράκληση στους Παμμεγίστους Ταξιάρχες. Για την υποδοχή της Ιεράς Εικόνος και τον πανηγυρικό Εσπερινό του Σαββάτου θα δρομολογηθεί λεωφορείο από τον Βόλο για τη Μονή, που θα ξεκινήσει στις 5.30 ́ το απόγευμα από τη Νομαρχία, με στάσεις στα Δικαστήρια, στο Νοσοκομείο και στην ΕΨΑ Αγριάς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων