13/09/2022 13/09/2022 Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πανηγυρίζει σήμερα την εορτή της καταθέσεως της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου (π.ε.), η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο Θεομητορικό κειμήλιο από αιώνων στην Μονή. Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών, το απόγευμα της προπαραμονής της εορτής πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κου Παύλου, ο οποίος και προεξάρχει της...
13 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2022 - 13:24

Η εορτή της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πανηγυρίζει σήμερα την εορτή της καταθέσεως της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου (π.ε.), η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο Θεομητορικό κειμήλιο από αιώνων στην Μονή.

Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών, το απόγευμα της προπαραμονής της εορτής πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κου Παύλου, ο οποίος και προεξάρχει της Πανηγύρεως.

Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός στην είσοδο της Μονής από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και την πέριξ αυτού Αδελφότητα.

Την παραμονή της εορτής προ του μικρού Εσπερινού η Αγία Ζώνη εξήλθε από το Ιερό Βήμα για την πανηγυρική αγρυπνία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, παρουσία του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ, ιερέων, ιερομονάχων και διακόνων. Η Αγία Ζώνη τοποθετήθηκε στο κέντρο του Καθολικού προς προσκύνηση και αγιασμό των πατέρων και των πιστών που προσήλθαν στην Μονή για την πανήγυρη. Στη συνέχεια τελέστηκε ο μικρός Εσπερινός και ακολούθησε η Τράπεζα.

Αργότερα, εκκίνησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο Καθολικό της Μονής και η ολονύχτια Αγρυπνία. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνία στο Συνοδικό της Μονής παρατέθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα. Ο Μητροπολίτης κ. Παύλος και ο Καθηγούμενος Γέρων Εφραίμ απηύθυνα εόρτιο λόγο προς τους παρευρισκομένους πατέρες και προσκυνητές.

Τον Δεξιό Χορό των Ψαλτών πλαισιώνουν Αγιορείτες Πατέρες από την Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρα, Ι.Μ. Γρηγορίου, και από την Σκήτη της Αγίας Άννης, καθώς και Βατοπαιδινοί Πατέρες, ενώ τον αριστερό Χορό, Βατοπαιδινοί Πατέρες, Πατέρες από την Ι.Μ. Γρηγορίου και οι Πρωτοψάλτες Γεώργιος Κωνσταντίου και Κωνσταντίνος Λαναράς με τις συνοδείες τους.

Παρέστησαν και Πατέρες εκ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό του ope.gr:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων