18/08/2022 19/08/2022 Άγιον Όρος – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ope.gr Σύμφωνα με την Αγιορειτική τάξη και την λειτουργική παράδοση εορτάζεται σήμερα και αύριο η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφωσεως του Σωτήρος Χριστού στο Άγιο Όρος. Ιερά αγρυπνία τελείται και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου. Μετά το πέρας της λητής του Εσπερινού παρατέθηκε...
18 Αυγούστου, 2022 - 23:55
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2022 - 0:23

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Η εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Άγιον Όρος – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ope.gr

Σύμφωνα με την Αγιορειτική τάξη και την λειτουργική παράδοση εορτάζεται σήμερα και αύριο η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφωσεως του Σωτήρος Χριστού στο Άγιο Όρος.

Ιερά αγρυπνία τελείται και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Μετά το πέρας της λητής του Εσπερινού παρατέθηκε στο συνοδικό το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα, όπου ο καθηγούμενος της Μονής Γέρων Εφραίμ και ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, αντάλλαξαν ευχές και απευθύνθηκαν στους πατέρες και στους προσκυνητές, αναφερόμενοι στο θεολογικό περιεχόμενο της δεσποτικής εορτής της Μεταμορφωσεως.

Αυτήν την ώρα συνεχίζεται η αγρυπνία και αύριο το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την διάρκεια της οποίας θα τελεστεί η εις διάκονον χειροτονία του αδελφού της Μονής πατρός Ελισαίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων