07/04/2024 08/04/2024 Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως, σύμφωνα με την μοναστηριακή τάξη και την αγιορείτικη παράδοση πανηγυρίζει η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, όπου τιμάται το Καθολικό της Μονής, η οποία φέτος συμπίπτει με την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως).  Της Ιεράς πανηγύρεως προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος πλαισιούμενος από τον...
07 Απριλίου, 2024 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2024 - 12:07

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως, σύμφωνα με την μοναστηριακή τάξη και την αγιορείτικη παράδοση πανηγυρίζει η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, όπου τιμάται το Καθολικό της Μονής, η οποία φέτος συμπίπτει με την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως).

Της Ιεράς πανηγύρεως προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντα Μεθόδιο, τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και εκπροσώπους Μονών της Αθωνικής Πολιτείας.

Τους ύμνους απέδωσαν ιεροπρεπώς ο αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Τσίνογλου, Ιεροκήρυξ της Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με την συνοδεία του και οι Βατοπαιδινοί Πατέρες με τον Μουσικοδιδάσκαλο Δρ. Γεώργιο Κωνσταντίνου.

Κατά τη διάρκεια της Λιτής παρατέθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο Μεγάλο Συνοδικό της Μονής και αντηλλάγησαν προσφωνήσεις και ευχές από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ, τον Καθηγούμενο Γέροντα Μεθόδιο και τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, πρώην Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους.

Διαβάστε ακόμη: Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: vatopedi.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων