27/02/2024 27/02/2024 Πανηγυρικά τιμήθηκε η ιερά μνήμη του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτου, μιας εκ των μεγάλων μορφών του Αγιορειτικού μοναχισμού της εποχής μας, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο άγων τα ονομαστήριά του Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ. Συλλειτούργησαν ο Δικαίος της Βατοπαιδινής Σκήτης του Αγίου Ανδρέα (Σεράι), Γέροντας...
27 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2024 - 15:47

Η εορτή του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικά τιμήθηκε η ιερά μνήμη του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτου, μιας εκ των μεγάλων μορφών του Αγιορειτικού μοναχισμού της εποχής μας, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

  • Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο άγων τα ονομαστήριά του Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ. Συλλειτούργησαν ο Δικαίος της Βατοπαιδινής Σκήτης του Αγίου Ανδρέα (Σεράι), Γέροντας Νεκτάριος, Βατοπαιδινοί Πατέρες, εκπρόσωποι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, καθώς και κληρικοί από Μονές και Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Γέρων Δαμασκηνός Νεοσκητιωτης με τη συνοδεία του, ο Πρωτοψάλτης Γεώργιος Κωνσταντίνου και Βατοπαιδινοί Πατέρες.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Οσίου.

Ακολούθησε αγειορίτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής όπου πλήθος προσκυνητών προσήλθε για να ευχηθεί στον Καθηγούμενο.


Στην ομιλία του ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην μορφή και τα χαρίσματα του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη και τη μεγάλη αρετή της υπακοής που τον διέκρινε.

Ο χορός που έψαλλε κατά την πανήγυρη απέδωσε ύμνους προς τιμήν του Οσίου Εφραίμ καθώς και το πολυχρόνιο του εορτάζοντος Καθηγουμένου.

Ομιλία προς τους πατέρες και τους προσκυνητές της Μονής απηύθυνε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ο οποίος αναφέρθηκε στην σχέση που έχει ο μοναχός με τον Γέροντα του, με αφορμή τον βίο και την αρετή της υπακοής που διέκριναν τον τιμώμενο Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη. Ευχήθηκε στον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό όπως η Παναγία και Όσιος Εφραίμ του δίνουν δύναμη και υγεία να συνεχίσει το έργο του, ένα ἔργο το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα μείνει στην ιστορία, με αφορμή την ελεημοσύνη την οποία προσφέρει ο Γέροντας Εφραίμ. Συνοψίζοντας σε τρεις λέξεις τα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία διέπουν τον Γέροντα Εφραίμ είπε πως αυτές είναι: Φιλόθεος, Φιλάνθρωπος και Φιλακόλουθος, αποδίδοντας στην κάθε μία λέξη το νόημα της σε σχέση με όσα πράττει ο Γέροντας Εφραίμ. Τέλος, θέλοντας να ευχαριστήσει τον Γέροντα Εφραίμ για τα όσα προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη του αλλά και σε χιλιάδες αδελφούς μας, είπε ότι το ευχαριστώ το λέει δημόσια καθώς το σπουδαίο έργο και η προσφορά πρέπει να ομολογούνται.

Ακολούθησε η πανηγυρική Τράπεζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγυρική Αγρυπνία του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

        

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων