30/08/2023 31/08/2023 Την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ιωσήφ του Ησυχαστού εόρτασε την 16η Αυγούστου 2023 με το παλαιό ημερολόγιο το Άγιον Όρος, εκ μεταθέσεως, καθώς ο Όσιος Ιωσήφ κοιμήθηκε οσιακώς την 15η Αυγούστου, ανήμερα της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, η Αδελφότητα της οποίας προέρχεται από την ρίζα του...
30 Αυγούστου, 2023 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2023 - 1:31

Η εορτή του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ιωσήφ του Ησυχαστού εόρτασε την 16η Αυγούστου 2023 με το παλαιό ημερολόγιο το Άγιον Όρος, εκ μεταθέσεως, καθώς ο Όσιος Ιωσήφ κοιμήθηκε οσιακώς την 15η Αυγούστου, ανήμερα της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, η Αδελφότητα της οποίας προέρχεται από την ρίζα του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή, αφού ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός υπήρξε μέλος της συνοδείας του οσίου Πατρός, τελέσθηκε σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και την αγιορείτικη παράδοση.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, πλαισιούμενος από τον Επίσκοπο Ευμενείας κ. Ειρηναίο, Βοηθό Επίσκοπο του Οικουμενικού Πατριάρχου και Ηγούμενο της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ, πατέρες της Μονής και άλλους ιερείς και ιερομονάχους οι οποίοι προσήλθαν στην Μονή για να τιμήσουν την μνήμη του Οσίου Πατρός Ιωσήφ του Ησυχαστού και να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα άγια λείψανά του.

Τα αναλόγια πλαισίωσαν ο κ. Ιωάννης Χασσανίδης, πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και Βατοπαιδινοί Πατέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς για τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή (ΒΙΝΤΕΟ)

64 χρόνια από την κοίμηση του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή

Η μνήμη του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού στην γενέτειρά του

(Πηγή: vatopedi.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων