07/03/2024 08/03/2024 Μετά από ένα μήνα παραμονής στην Κύπρο, η Αγία Ζώνη επέστρεψε το βράδυ της Πέμπτης 7ης Μαρτίου 2024 στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, όπου αποθησαυρίζεται.  Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής από τη μαρτυρική Μεγαλόνησο, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ συνόδευε το Θεομητορικό...
07 Μαρτίου, 2024 - 20:59
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2024 - 14:35

Η επιστροφή της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου μετά από ένα μήνα παραμονής στην Κύπρο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η επιστροφή της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου μετά από ένα μήνα παραμονής στην Κύπρο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από ένα μήνα παραμονής στην Κύπρο, η Αγία Ζώνη επέστρεψε το βράδυ της Πέμπτης 7ης Μαρτίου 2024 στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, όπου αποθησαυρίζεται.

  • Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής από τη μαρτυρική Μεγαλόνησο, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ συνόδευε το Θεομητορικό κειμήλιο, το οποίο υποδέχθηκε στην είσοδο της Μονής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μαζί με τους Βατοπαιδινούς Πατέρες.

Στη συνέχεια με συνοδεία πομπής η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου τοποθετήθηκε στο Καθολικό της Μονής, όπου αναπέμφθηκε δέηση.

Νωρίτερα το απόγευμα στο λιμάνι της Ουρανούπολης και πριν την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης με προορισμό τη Δάφνη, ο Γέροντας Εφραίμ και η συνοδεία του έκαναν μια ολιγόλεπτη στάση προκειμένου να προσκυνήσουν οι παρευρισκόμενοι πιστοί, οι οποίοι περίμεναν με υπομονή το Θεομητορικό κειμήλιο παρά το κρύο και τον δυνατό αέρα που επικρατούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αναχώρηση της Αγίας Ζώνης από την Κύπρο μετά από ένα μήνα παραμονής και ευλογίας (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Η επιστροφή της Αγίας Ζώνης στη Θεσσαλονίκη από την Κύπρο (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων