04/12/2019 04/12/2019 Αποστολή Άγιο Όρος- Ραφαήλ Γεωργιάδης Την μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου πανηγυρίζει το Άγιον Όρος με επίκεντρο την Ι.Μονή Χιλανδαρίου.  Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη τελέστηκε και φέτος, η καθιερωμένη αγρυπνία. Η αγρυπνία ξεκίνησε με τον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Διοκλείας κ. Μεθοδίου, βοηθού Επισκόπου του Μητροπολίτη...
04 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:32
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2019 - 12:55

Η Ι.Μ. Χιλανδαρίου τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Η Ι.Μ. Χιλανδαρίου τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου

Αποστολή Άγιο Όρος- Ραφαήλ Γεωργιάδης

Την μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου πανηγυρίζει το Άγιον Όρος με επίκεντρο την Ι.Μονή Χιλανδαρίου.  Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη τελέστηκε και φέτος, η καθιερωμένη αγρυπνία.

Η αγρυπνία ξεκίνησε με τον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Διοκλείας κ. Μεθοδίου, βοηθού Επισκόπου του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου από το Πατριαρχείο της Σερβίας, ο οποίος προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας , ενώ συλλειτούργησαν μαζί του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, αγιορείτες ιερομόναχοι εκπρόσωποι των σεβασμίων ιερών μονών.

Τα αναλόγια λάμπρυναν με τις καλλικέλαδες φωνές τους , δεξιά ο π. Δαμασκηνός Νεοσκητιώτης από το κελλί των Αγίων Αναργύρων και αριστερά πατέρες από το κελλί του Μπουραζέρι.

Ακολούθησε η εορταστική τράπεζα, όπου οι δύο Καθηγούμενοι, Βατοπαιδίου και Χιλανδαρίου, αντάλλαξαν ευχές και τόνισαν το νόημα της εορτής καθώς και τις διαχρονικές σχέσεις των δύο μοναστηριών. Στην πανήγυρη παρευρέθηκαν ο πολιτικός υποδιοικητής του Αγίου Όρους, κελλιώτες μοναχοί και ευλαβείς προσκυνητές Έλληνες και Σέρβοι.

Ας σημειωθεί ότι φέτος η Μονή Χιλανδαρίου τιμά και μεγαλύνει τον Κτήτορά της, τον Αγιορείτη Άγιο Σάββα τον Χιλανδαρινό καθώς συμπληρώνονται 800 έτη από την χειροτονία του ως πρώτου Αρχιεπισκόπου της εκκλησίας της Σερβίας (1219-2019)». Η Πανήγυρις θα συνεχιστεί με το καθιερωμένο κτητορικό μνημόσυνο.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων